«Έρχονται πληγωμένοι, αλλά πιστεύω στη νίκη»

ΑΠΟΕΛ
Με σεβασμό για την ΑΕΚ και πίστη στις δυνατότητες των δικών του παικτών εμφανίστηκε ο Κρίστιανσεν ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι

Κάθε ντέρμπι έχει τις δικές του δυσκολίες και το κυριακάτικο απέναντι στην ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση για τον ΑΠΟΕΛ. Άπαντες στον «Αρχάγγελο» είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι, με τον Τόμας Κρίστιανσεν να στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα στη χθεσινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους

του Τύπου.

Ο Δανός τεχνικός όπως πάντα δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια, αντιμετωπίζοντας με ρεαλισμό το ντέρμπι και εκφράζοντας τον απαιτούμενο σεβασμό προς την πρώην ομάδα του. «Προερχόμαστε από καλά αποτελέσματα, έχουμε και καλή δυναμική όμως όλα τα ματς είναι διαφορετικά. Κι αυτό το ντέρμπι έχει τις δικές του δυσκολίες και προετοιμαζόμαστε σκληρά για να πάρουμε τη νίκη», είπε στο πρώτο του σχόλιο και πρόσθεσε:

«Η ΑΕΚ έρχεται πληγωμένη και βλέπουν το ντέρμπι σαν την τελευταία τους ευκαιρία. Πιστεύω, όμως, πάντα στις δυνατότητες της δικής μου ομάδας και πως μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς».

Όταν η κουβέντα πήγε στην προοπτική του +8 σε περίπτωση νίκης, ο Τόμας Κρίστιανσεν ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν θα κριθεί από το αποτέλεσμα της Κυριακής: «Είναι σημαντικό παιχνίδι βαθμολογικά, όμως είναι ακόμα νωρίς. Έχουμε 7 σημαντικά παιχνίδια σε μικρό διάστημα. Όπως έχουμε πολλά παιχνίδια εμείς έχουν και οι άλλοι, άρα είναι νωρίς ακόμα για να κριθεί κάτι».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που έχει για τον ίδιο η αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ: «Είναι πάντα ιδιαίτερο να παίζω κόντρα στην πρώην ομάδα μου. Οι αναμνήσεις και η σχέση που έχω με τους παίκτες είναι πολύ καλές. Το βλέπετε στον τρόπο που μιλάμε, όταν τελειώνει το παιχνίδι. Κι αυτό δείχνει πόσο ευχαριστημένοι ήμασταν από τη συνεργασία μας στα δύο χρόνια που ήμουν εκεί».

Όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ είπε τα ακόλουθα: «Αυτή είναι η καλύτερη ερώτηση. Για τα σημαντικά παιχνίδια όπως με την Μπιλμπάο δεν χρειάζεται να πω κάτι, αφού θα γίνει sold out. Όμως, αυτό πρέπει να γίνει και με την ΑΕΚ. Η μέρα και η ώρα προσφέρονται για αυτό».

Με ενισχυμένο πλάνο
Απομένουν άλλες δύο προπονήσεις για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των παικτών και όλα συνηγορούν πως το πλάνο του Τόμας Κρίστιανσεν θα είναι ενισχυμένο με αρκετούς παίκτες. Και αυτό διότι σε σχέση με το τελευταίο παιγνίδι, έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα νέα αποκτήματα. Μπαράλ, Γιαμπερέ και Κάνιας είναι διαθέσιμοι και θα συμπεριληφθούν στην αποστολή, ενώ όσον αφορά στον Εμπεσίλιο είναι ανέτοιμος και μένει εκτός. Στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Βάντερ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Μοναδικός που παραμένει τραυματίας είναι ο Μιλάνοφ, που δύσκολα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

«Μιλήσαμε με τη διοίκηση»
Ο Τόμας Κρίστιανσεν κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη όλων στον ΑΠΟΕΛ από τους πρώτους μήνες παρουσίας του στην ομάδα και φυσιολογικά υπάρχει και από πλευράς διοίκησης πρόθεση για να ανανεωθεί το συμβόλαιό του και την επόμενη περίοδο. Ο Δανός τεχνικός ρωτήθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το πού βρίσκονται οι επαφές, αλλά το απέφυγε.

Είπε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό το θέμα. Είμαι συγκεντρωμένος στα αγωνιστικά και όταν υπάρχει χρόνος θα το δούμε». Σε νέα ερώτηση που δέχθηκε, παραδέχθηκε πως η διοίκηση του μίλησε για την ανανέωση του συμβολαίου αλλά πρόσθεσε πως: «δεν είναι θέμα της ώρας».

«Ανέβηκε το επίπεδο»
Σχολιάζοντας τις προσθήκες που έγιναν είπε πως: «Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες που ήρθαν. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ορλάντι που μας βοήθησε και αγωνιστικά αλλά και στο καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Για τις τέσσερεις προσθήκες ευχαριστώ την επιτροπή για τη βοήθειά τους, αφού έτσι ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα στις θέσεις που θέλουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα