Ένωση Δήμων: Μηδενική ανοχή και σε διαφθορείς εργολάβους

Πλήρη διαλεύκανση οποιουδήποτε σκανδάλου διαφθοράς στην Τοπική Διοίκηση και παραδειγματική τιμωρία, ζητά η Ένωση Δήμων Κύπρου (ΕΔΚ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Άτυπη Σύσκεψη Δημάρχων ασχολήθηκε κατά τη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα, με τις πρόσφατες καταγγελίες για τα σκάνδαλα διαχείρισης στο ΧΥΤΑ Πάφου και στο ΧΥΤΥ Κόσιης.

«Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι για ακόμη

μια φορά πλήττεται ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από αδυναμίες ή και ελλείψεις του συστήματος, με αποτέλεσμα οι Τοπικές Αρχές και συνεπακόλουθα οι πολίτες να καλούνται για ακόμη μια φορά να πληρώσουν τα λάθη άλλων» αναφέρεται.

Προστίθεται παράλληλα ότι είναι ξεκάθαρη η εμπλοκή και ο ρόλος που έχουν και οι Κρατικές Υπηρεσίες για το θέμα, με την ΕΔΚ να καλεί τον Γενικό Ελεγκτή και τις ανακριτικές αρχές να προχωρήσουν αμέσως στη διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων, με την προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αναφέρεται τέλος ότι είναι επιτακτική η τιμωρία και για διαφθορείς εργολάβους, οι οποίοι πολλές φορές μένουν στο απυρόβλητο ή καθίστανται μάρτυρες κατηγορίας.

Πηγή|: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα