Τραγική η κατάσταση στον τομέα της υγείας, λέει ο Γ Λιλλήκας

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στα κρατικά μας νοσηλευτήρια ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ο οποίος το πρωί πραγματοποίησε επίσκεψη το Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

«Η πολιτική λιτότητας που εφήρμοσε η κυβέρνηση, με τις περικοπές, τις κενές θέσεις γιατρών και νοσηλευτών οδηγεί τα κρατικά νοσηλευτήρια σε αποσύνθεση και βεβαίως το κόστος το πληρώνουν οι ασθενείς» ανέφερε χαρακτηριστικα.

«Σήμερα βρισκόμαστε προ του φάσματος μιας επ’ αόριστον απεργίας των νοσηλευτών. Ως Συμμαχία Πολιτών εκτιμούμε

ότι οι νοσηλευτές όπως και κάθε εργαζόμενος έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Εκτιμούμε ταυτόχρονα ότι τα αιτήματα της ΠΑΣΥΝΟ είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Το κράτος τους επιβάλλει να αποκτήσουν πανεπιστημιακό πτυχίο και ταυτόχρονα τους εξαιρεί.και είναι ίσως η μόνη ομάδα στο δημόσιο που εξαιρείται, από το να μπει στην επιστημονική κλίμακα όπως είναι όλοι οι επιστήμονες στο δημόσιο», πρόσθεσε.

«Θεωρούμε» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών «ότι η κυβέρνηση ενδεχόμενα να εξωθεί σε απεργία «τους νοσηλευτές με την αδιαλλαξία αλλά και την αυστηρότητα που εξασκεί πάνω τους. Ο προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν είναι τυχαίες. Ανησυχούμε ως Συμμαχία Πολιτών ότι ενδεχόμενα η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την απεργία της ΠΑΣΥΝΟ για να στρώσει το χαλί όχι για το ΓΕΣΥ ούτε το μίνι ΓΕΣΥ αλλά για την ιδιωτικοποίηση του καυτού ζητήματος της υγείας. Κάτι ασφαλώς που θα έχει τραγικές συνέπειες πάνω στους πολίτες όχι μόνο σήμερα αλλά και μελλοντικά».

«Γι αυτό» κατέληξε ο Γιώργος Λιλλήκας «καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τους δογματισμούς και τις ιδεοληψίες κατά μέρος, να δει με αντικειμενικότητα τα προβλήματα και ντα αιτήματα των νοσηλευτών και να διαπραγματευθεί μαζί τους με καλή πίστη. Είναι κρίμα οι Κύπριοι ασθενείς που θα πληρώσουν αυτή την απεργία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα