Λιλλήκας: Ο Νταβούτογλου προωθεί πλάνο Β' της Τουρκίας

Κερδισμένη είναι η Τουρκία από την πολιτική των υποχωρήσεων Αναστασιάδη, ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν χθες Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, από την όλη συζήτηση που έγινε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χθες αναφορικά με το προσφυγικό, τους Σύρους πρόσφυγες και τη στάση της Τουρκίας διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμα φορά η Τουρκία διεκδικεί και κερδίζει, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Αναστασιάδη υποχωρεί και χάνει η Κύπρος, είπε.

Αφού η Τουρκία

πήρε στις συνομιλίες για το Κυπριακό όλα τα δώρα Αναστασιάδη στο κεφάλαιο διακυβέρνηση και στο κεφάλαιο του περιουσιακού, αφού πήρε τα δώρα για αντικατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη δημιουργία δύο συνιστώντων κρατών και ενός νέου συνεταιρισμού, τώρα ο κ. Ακιντζί καταθέτει κόκκινες γραμμές για την εκ περιτροπής προεδρία και με χθεσινές του δηλώσεις νέες κόκκινες γραμμές για τις εγγυήσεις, σημείωσε.

Πλάνο Β' της Τουρκίας

Την ίδια ώρα, συνέχισε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, «ο κ. Νταβούτογλου με τις τοποθετήσεις του χθες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιχειρεί να προωθήσει το πλάνο Β’ της Τουρκίας. Διαπιστώνοντας ότι υπάρχει αδιέξοδο στις συνομιλίες, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, η Τουρκία κάνει ένα βήμα παραπέρα για να κερδίσει ακόμα και από αδιέξοδο. Μίλησε χτες ο κ. Νταβούτογλου για την ανάγκη αναβάθμισης του ψευδοκράτους και ένταξής του ουσιαστικά στην ΕΕ και στη διεθνή κοινότητα στην περίπτωση μη επίλυσης του Κυπριακού».

Δυστυχώς, πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας, «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του δεν διαθέτουν ούτε πλάνο Α’, πόσον μάλλον να έχουν προδιαγράψει πλάνο Β,’ και για μια ακόμα φορά φαίνεται ότι από τους αυτοσχεδιασμούς του Προέδρου Αναστασιάδη ουσιαστικά και την χρεωκοπία της πολιτικής του καλού παιδιού και των υποχωρήσεων κερδισμένη για μια ακόμη φορά θα βγει η Τουρκία».

Δυστυχώς, είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, «η πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων, την οποία για κάποιο περίεργο λόγο στηρίζει και το ΑΚΕΛ, θα αφήσει τραγικές συνέπειες πίσω της, ακόμα και στην περίπτωση αδιεξόδου του Κυπριακού.’Οχι μόνο έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις για λύση που θα νομιμοποιεί τη διχοτόμηση και θα μας αφήνει χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και στην περίπτωση μη λύσης θα έχει συμβάλει στη συνέχιση της κατοχής και στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα