Ένα δεκάρι που έλειψε από την Ανόρθωση

Την περσινή χρονιά η Ανόρθωση στερήθηκε τις υπηρεσίες ενός ποδοσφαιριστή που γνωρίζει καλά την θέση του δεκαριού, καθώς ο παίκτης που υπολόγιζε ο Αντρέ Πάους σε αυτή την θέση δεν πρόσφερε σχεδόν τίποτα στην ομάδα. Ο λόγος φυσικά για τον Γκονζάλο Γκαρσία που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά και όταν βρέθηκε σε καλή κατάσταση (όσον αφορά την υγεία του) δεν πρόσφερε κάτι στην Ανόρθωση παρά μόνο 663 λεπτά συμμετοχής και ένα γκολ.

Έτσι ο Ολλανδός τεχνικός έβγαλε την χρονιά με δεκάρι ανάγκης.

Ο Γκιόργκι Αμπουρτζάνια πήρε αυτό τον ρόλο και μάλιστα έκανε εξαιρετικά παιχνίδια, ωστόσο η θέση του Γεωργιανού είναι πιο πίσω στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα η Ανόρθωση να αγωνίζεται χωρίς δεκάρι.
Η φυσική θέση του «Άμπου» είναι 8άρι και έτσι η Ανόρθωση μετά την μετεγγραφή του Μάρτίνες «ελευθερώνει» τον Γεωργιανό.

Ο Νίκολας Μαρτίνες αναμένεται να δώσει πολλές βοήθειες στην Ανόρθωση και άλλη πνοή στον χώρο του κέντρου της ομάδας. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει τις εμπειρίες για να αγωνιστεί σε ομάδα που πρωταγωνιστεί και γνωρίζει πολύ καλά την θέση που αγωνίζεται. Μάλιστα ο Μαρτίνες αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση δεκαριού αφού του αρέσει να σερβίρει στους συμπαίκτες του για γκολ παρά να κάνει ατομικές ενέργειες και να σκοράρει ο ίδιος. Διαθέτει καλό σουτ, ωστόσο η ειδικότητα του είναι οι ασσίστ.

Άλλωστε ο Αργεντίνος συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στους φίλους της Ανόρθωσης αφού όσο μπορούσε από πλευράς φυσικής κατάστασης, κρατούσε το κέντρο της ομάδας, μοιράζοντας την πρώτη του ασσιστ με το ντεμπούτο του.
Την περσινή χρονιά αναδείχθηκε πρώτος στις ασσίστ στο Ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που λέει πολλά. Ο Αντρέ Πάους γνωρίζει ότι έβαλε στην φαρέτρα του ένα ισχυρό όπλο το οποίο εάν χειριστεί σωστά μπορεί να πάρει πολλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα