Bαρύτατες οι κατηγορίες για τους δύο αστυνομικούς

Σαφέστατες οδηγίες προς την αστυνομία σχετικά με τα δύο μέλη της δύναμης που εμπλέκονται στην υπόθεση κακοποίησης κρατούμενου στην Πόλη Χρυσοχούς έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Όπως ανέφερε ο κ.Κληρίδης, «οι οδηγίες που έχουμε δώσει είναι να προχωρήσει άμεσα στην καταχώρηση της υπόθεσης η οποία θεωρείται πλήρως διερευνηθείσα σε σχέση με τα δύο μέλη της δύναμης και να μην αναμένουν την οποιαδήποτε ενδεχόμενη περαιτέρω διερεύνηση εναντίον άλλων προσώπων».

Η υπόθεση αναμένεται να καταχωριστεί αύριο και τα δύο μέλη της αστυνομίας θα παραπεμφθούν ενώπιον Κακουργιοδικείου

με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν βασανισμό και βαριά σωματική βλάβη εκ προθέσεως.

Ο Γενικος Εισαγγελέας επιβεβαίωσε πως παρέλαβε το μεσημέρι από την αστυνομία άλλον έναν φάκελο ο οποίος αφορά στην πειθαρχική δίωξη άλλων πέντε μελών της δύναμης, μεταξύ των οποίων και ενός αξιωματικού. Τον φάκελο απέστειλε η Αρχή διερεύνησης ισχυρισμών και παραπόνων.

«Έχει ζητηθεί η γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα μόλις προ ολίγου σε σχέση με κάποια θέματα που ο αρχηγός θέλει καθοδήγηση αναφορικά με τη διαθεσιμότητα. Προ ολίγου έχει γίνει και θα απαντηθεί νομικά», δήλωσε ο κ.Κληρίδης.

Πάντως πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν ότι στο στάδιο στο οποίο έχει περιέλθει η διαδικασία δεν προβλέπεται διαθεσιμότητα των δύο αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορήθηκαν γραπτώς το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν προβλέπεται διαδικασία διαθεσιμότητας διότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι δύο φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσουν τις έρευνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα