Καλή η ενίσχυση, θέλει όμως και βελτίωση

Πολύ καλοί οι Μπεμπέ και Μπαντιμπάνγκα και ακόμη καλύτερος ο Χριστοφή (αν αποκτηθεί) ενώ γίνονται κινήσεις και για ενίσχυση της μεσοαμυντικής γραμμής. Καλά όλα αυτά για την Ομόνοια, αλλά η ομάδα χρειάζεται και αγωνιστική βελτίωση…

Βεβαίως, υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Ότι η Ομόνοια πληρώνει τα αβίαστα ατομικά λάθη μέσα στο παιχνίδι. Μα και αυτά, όμως, είναι μέρος ή απόρροια –καλύτερα- της αγωνιστικής συμπεριφοράς της. Και δεν είναι μόνο πρόβλημα της αμυντικής γραμμής. Είναι γενικότερο πρόβλημα ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο, ότι στα δύο τελευταία επίσημα παιχνίδια,

δέχθηκε πέντε γκολ…

Η Ομόνοια «πληγώθηκε» από τον παροπλισμό του Γκουλόν. Ο Κώστας Καϊάφας πόνταρε πάρα πολλά στην ποιότητα, στο ύψος και στη δύναμη του Γάλλου μέσου και η απουσία του στα παιχνίδια με την Μπρόντμπι και στην πρεμιέρα με τη Σαλαμίνα, ήταν ιδιαίτερα εμφανής. Ο Γκουλόν έβγαλε φουλ την προετοιμασία και παίζοντας στη φυσική του θέση, στον κεντρικό άξονα, έδεσε τις γραμμές της ομάδας και με το αρχοντικό του παιχνίδι, αποτελούσε το κλειδί της αγωνιστικής συμπεριφοράς της Ομόνοιας.

Τέθηκε, όμως, νοκ – άουτ σε μια στιγμή που είναι κάπως πίσω και ο Φυλακτού. Πάλι καλά που αποκτήθηκε και ο Μπεμπέ και έδωσε λύσεις και μάλιστα πολύτιμες. Ωστόσο, αλλά μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι ο «κοντός» και άλλα ο «ψηλός». Συνεπώς, η Ομόνοια θέλει πίσω τον Γκουλόν, αλλά και αναπροσαρμογή της ανασταλτικής λειτουργίας της.

Ο Καϊάφας το ψάχνει για περαιτέρω μεσοαμυντική ενίσχυση, με το μυαλό να στρέφεται στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Εθνικό στο Δασάκι. Παιχνίδι που κρύβει παγίδες και θα χρειαστεί σημαντική αγωνιστική βελτίωση για να πάρει τη νίκη η Ομόνοια. Το έδειξε και με τη Σαλαμίνα. Παίζοντας σοβαρά και με αγωνιστική πειθαρχία, κάνει τη ζωή της πιο εύκολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα