Ποιος έκανε τελικά την εισβολή ΥΠΕΞ μου?

Σε σκοτεινούς ξένους διαδρόμους είχαν αρχίσει προ καιρού ασκήσεις επί χάρτου για το θέμα των εγγυήσεων σε μια πιθανή λύση του κατοχικού ζητήματος που απασχολεί την χώρα μας. Σκοπός και στόχος αυτών των ασκήσεων ήταν και θα είναι η ικανοποίηση της απαίτησης της κατοχικής Τουρκίας να κηδεμονεύει την Κύπρο διατηρώντας στρατεύματα στο έδαφος του πιθανού νεοσύστατου μορφώματος που θα προκύψει μέσα

από την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Μια λύση βασισμένη στον διαχωρισμό βάσει ρατσιστικών και εθνοτικών κριτηρίων.

Τελευταία, έχουν αρχίσει να διαρρέουν πληροφορίες προς τα ΜΜΕ για διάφορα σενάρια στο θέμα των εγγυήσεων, πάντοτε με τελική αναφορά στην απαίτηση της Τουρκίας, ως μία από τις εγγυήτριες δυνάμεις. Σίγουρα θέλει να έχει και τον πρωτεύοντα λόγο, επικαλούμενη τάχα μου έννομο συμφέρον, προστασία των εποίκων, των τουρκοκυπρίων και φυσικά όλων των άλλων λαφύρων της εισβολής. Μεταξύ των σεναρίων που ακούστηκαν για εγγυήτριες ήταν και η περίπτωση του ουσιαστικά ανύπαρκτου Ευρωστρατού που διήρκησε όσο ένα πεφταστέρι.

Βέβαια, χαιρετίζουμε την δήλωση του ΥΠΕΞ Γιαννάκη Κασουλίδη, που μιλώντας στον Κυριακάτικο Φιλελεύθερο για το θέμα των εγγυήσεων, ανάφερε ότι «οι στρατοί δεν δίνουν λύσεις αλλά δημιουργούν προβλήματα». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τη θέση που εξέφρασε ο ΥΠΕΞ στο θέμα των εγγυήσεων την εννοεί. Ελπίζουμε ότι αυτή η θέση είναι πραγματικά κόκκινη γραμμή της δικής μας πλευράς που δεν σηκώνει ούτε ένα μικρό βήμα πίσω. Θα είναι μεγάλη απογοήτευση για τον Ελληνισμό της Κύπρου, εάν ανακαλύψει ότι αυτή η κόκκινη γραμμή στην πορεία έγινε γκρίζα, με πολλαπλές ερμηνείες που ικανοποιούν στο τέλος την κατοχική Τουρκία με τον ένα ή άλλο τρόπο. Κάτι τέτοιο, μόνο οι θιασώτες της όποιας λύσης θα το αποδεχτούν, ενώ η πλειοψηφία θα το απορρίψουμε.

Ελπίζουμε ότι αυτή η συνέντευξη του ΥΠΕΞ μας, στην οποία απορρίπτει πιθανό ρόλο του Νάτο ως εγγυήτρια δύναμη, να μην έγινε για εσωτερική κατανάλωση ούτε για να εξευμενίσει το Ακέλ. Το κόμμα της Αριστεράς που είναι προς το παρών κάθετο μεν στο θέμα Νάτο, και βασικός πυλώνας στήριξης του διαπραγματευτή μας, ηγέτη/Leader Νίκου Αναστασιάδη, στην πορεία των συνομιλιών που οδηγούν στην κατάλυση του κράτους μας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, και αντικατάστασης του με ένα νέο κακέκτυπο μόρφωμα αγνώστου μορφολογίας και λειτουργίας.

Εκείνο όμως που λυπεί οποιονδήποτε Έλληνα Κύπριο πρόσφυγα ή μη, είναι η αναφορά του στο θέμα των περιουσιών μας, που πραγματικά αποκαλύπτει την θέση του ηγέτη/Leader μας στις διαπραγματεύσεις. Αναφέρετε ο κύριος Κασουλίδης με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι «ναι μεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα ιδιοκτησίας αλλά γεννιούνται και τα ζητήματα θεραπείας, η οποία θεραπεία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την επιθυμία του προσώπου που διεκδικεί την περιουσία», δηλαδή του χρήστη και σφετεριστή του σπιτιού που γεννηθήκαμε, της επαγγελματικής μας στέγης και της γης που μας άφησαν οι πρόγονοι μας με παρακαταθήκη να την μεταβιβάσουμε στις επερχόμενες γενιές. Η συγκεκριμένη θέση δεν μπορεί, ούτε και θα μπορέσει ποτέ να γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των προσφύγων και γενικά του Ελληνισμού της Κύπρου.

Το χείριστο ατόπημα του ΥΠΕΞ είναι ότι ομιλεί περί Ελληνοκύπριου χρήστη, αν είναι δυνατόν. Δηλαδή ΥΠΕΞ μου, για να έχουμε καλό ερώτημα, εμείς ο προσφυγικός κόσμος μια μέρα βαρεθήκαμε να ζούμε στα σπίτια μας και στις περιουσίες στον όμορφο βορρά της χώρας μας ? Και μια μέρα τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974 εισβάλαμε με τα κυνηγετικά μας στο νότιο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και διώξαμε τους Τουρκοκυπρίους για να τους πάρουμε τα σπίτια τους?

Από αυτή την Κυβέρνηση έχουμε πάθει πολλά, χάθηκαν τα χρήματα του κόσμου με την τραπεζική κλοπή του Μαρτίου του 2013, κατάρρευσε στην ουσία όχι μόνο η Λαϊκή αλλά και όλο το τραπεζικό σύστημα, η ανεργία βρίσκεται στα ύψη καθώς και η μετανάστευση των νέων μας. Το επόμενο που ίσως να ακούσουμε ή θα κυκλοφορήσει δια του ψιθύρου, είναι ότι ο προσφυγικός κόσμος έκανε την εισβολή !!!!!!!!

Πέτρος Ασσιώτης, - Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου και μέλος της Πολιτικής Συγκλήτου Συμμαχίας Πολιτών.

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα