Έγραψε ιστορία η Β. Ιρλανδία!

Αγωνιζόμενη στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας, η Βόρειος Ιρλανδία κατάφερε να γράψει ιστορία παίρνοντας για πρώτη φορά την πρόκριση σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ο' Νιλ πήγε, δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό. Χθες οι «πράσινοι» έδειξαν πως όχι απλά είναι σε θέση να κάνουν πολλές... κηδείες, αλλά και να διακριθούν στην παρθενική τους συμμετοχή στον θεσμό. Και το έδειξαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, επικρατώντας

της κακής Ουκρανίας με 2-0.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Βορείου Ιρλανδίας σε Euro και η δεύτερη σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς το 1982 είχαν κερδίσει για το Μουντιάλ την Ισπανία με 1-0. Πλέον η ομάδα το Ο' Νιλ με το τρίποντο αυτό αρχίζει να ελπίζει πως μπορεί ακόμα και την πρόκριση στην επόμενη φάση, κάτι που βέβαια θα εξαρτηθεί και από τα άλλα ματς.

Η Ουκρανία, από την άλλη, πήγε στη Γαλλία με ελπίδες για κάτι καλό, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει απολύτως τίποτα. Με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς, η ομάδα του Φομένκο πάει πρόωρα στο σπίτι της απογοητεύοντας τους φίλους της όχι μόνο για τις δύο ήττες, αλλά κυρίως για τις κάκιστες εμφανίσεις της.

Κακό το πρώτο μέρος
Με τις δύο ομάδες να έχουν χάσει στην πρεμιέρα, η Ουκρανία από τη Γερμανία και η Β. Ιρλανδία από την Πολωνία, όποια έχανε και σήμερα θα έλεγε αντίο στη διοργάνωση και αυτό, όπως ήταν φυσικό, τις έκανε να έχουν άγχος. Ένα άγχος που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα, καθώς σε ολόκληρο το πρώτο μέρος δεν υπήρξε ούτε μισή φάση στο ματς. Οι τυπικά γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν τον έλεγχο, χωρίς όμως να κάνουν ούτε μισή φάση, ενώ ούτε οι φιλοξενούμενοι απείλησαν.

Άλλαξαν τα πάντα
Στο δεύτερο μέρος όμως άλλαξαν όλα. Η Βόρειος Ιρλανδία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε στο 49' να ανοίξει το σκορ με τον ΜακΌλεϊ. Ο κεντρικός αμυντικός των... πράσινων μετά από κόρνερ του Νόργουντ κατάφερε με καρφωτή κεφαλιά να νικήσει τον Πιατόφ και να κάνει το 0-1.

Από εκείνο το σημείο οι Ουκρανοί προσπάθησαν εκ νέου να αναλάβουν τα ηνία. Πίεσαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία. Έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις, όπου σε μια κόντρα της Βορείου Ιρλανδίας ο Ντάλας σούταρε, ο Πιατόφ έδιωξε άσχημα και ο ΜακΓκιν από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-2, κλειδώνοντας τη μεγάλη νίκη για την ομάδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα