AEΛ: Επέται συνέχεια στην ενίσχυση

Ο Αλί Σαβανέ, όπως αναμενόταν, αποτελεί την 7η καλοκαιρινή μετεγγραφή της ΑΕΛ. Ο Αφρικανός μέσος εδώ και καιρό είχε υπογράψει με τη λεμεσιανή ομάδα και χθες επισημοποιήθηκε η απόκτησή του. Ο box to box μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού υπέγραψε για δύο χρόνια με τους «κίτρινους».

Ο Πάμπος Χριστοδούλου περιμένει πολλά από τον Σαβανέ, αφού θεωρεί ότι είναι ο ιδανικός παίκτης για να δώσει στη μεσαία γραμμή της ομάδας του αυτό που χρειάζεται,

τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην ανασταλτική λειτουργία. «Η ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ με χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του Aly Savane από την Ακτή Ελεφαντοστού για τα επόμενα 2 χρόνια. Ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΛ καλωσορίζει τον 26χρονο (11.01.90) μεσοεπιθετικό ποδοσφαιριστή και του εύχεται επιτυχίες και τίτλους με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα».
Μετά τον Σαβανέ, η επόμενη ανακοίνωση θα αφορά είτε τον Κίττο είτε τον Φορτούνα, δύο ποδοσφαιριστές που επίσης έχουν συμφωνήσει με την ΑΕΛ και, μόλις ξεμπερδέψουν με τις ομάδες στις οποίες ανήκαν, θα γίνουν και επίσημα μέλη των «κίτρινων». Πέραν αυτών των δύο, είναι πολύ πιθανόν να έχουν ήδη συμφωνήσει και 1-2 ακόμα ποδοσφαιριστές, όμως υπάρχουν 6-7 ακόμα κινήσεις που θα γίνουν, στις οποίες όμως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε θετική κατάληξη. Όπως είπαμε και χθες, η απόκτηση του τερματοφύλακα εξακολουθεί να είναι η βασική προτεραιότητα του κ. Χριστοδούλου. Οι πληροφορίες συνεχίζουν να φέρουν τον Βενεζουελάνο Ραφαέλ Ρόμο ως το φαβορί για τη θέση, όμως μέχρι να πέσουν οι υπογραφές τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.
Δανεικός ο Φράγκου
Σε μιαν άλλη εξέλιξη, η ΑΕΛ παραχώρησε τον 19χρονο Φράγκου στον Άρη με διετή δανεισμό. Ο διεθνής με τη Νέων μέσος κρίθηκε καλύτερο να παραχωρηθεί, αφού δύσκολα θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής φέτος, μια και στη θέση του αγωνίζεται ο Αγκάνοβιτς, θα αποκτηθεί ακόμα ένα δεκάρι ενώ και ο Σαβανέ μπορεί να καλύψει τη θέση του επιτελικού. Ο Φράγκου αποκτήθηκε πριν από 1,5 χρόνο, όμως ήταν ελάχιστες οι ευκαιρίες που πήρε. Πέρυσι έπαιξε σε 9 αγώνες (2 βασικός) και έγραψε μόλις 248 λεπτά.

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός
Τα 2.000 διαρκείας μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό της ΑΕΛ για να μπορέσει να πάρει ακόμα καλύτερους ποδοσφαιριστές. Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση της λεμεσιανής ομάδας μετά τη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος Αντρέας Σοφοκλέους και ο προπονητής Πάμπος Χριστοδούλου. Κατά τη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκε η μέχρι τώρα πορεία του προγραμματισμού της ομάδας, καθώς και τα επόμενα βήματα. Ο προπονητής της ΑΕΛ ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις στις υποθέσεις που αφορούν την ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της νέας χρονιάς, ενώ μίλησαν και για οργανωτικά ζητήματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα