Περισσότερο απογοητευμένος παρά ικανοποιημένος

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Ο Χρίστος Πουλλαΐδης δεν ικανοποιήθηκε από την προσέλευση των παραγόντων, αλλά κι από τα όσα άκουσε

Ούτε η χθεσινή συνάντηση του Χρίστου Πουλλαΐδη ξεκαθάρισε το διοικητικό σκηνικό στην Ανόρθωση. Ο ισχυρός άνδρας της «Κυρίας» παρουσιάστηκε απογοητευμένος από τη χαμηλή προσέλευση των παραγόντων, ενώ δεν έμεινε ικανοποιημένος ούτε από αυτά που άκουσε. Περισσότεροι από 80 - νυν και πρώην - παράγοντες και οικονομικά επιφανείς φίλοι του συλλόγου πήραν πρόσκληση και μόλις 30-35 έδωσαν το «παρών» τους χθες στο «Αντ. Παπαδόπουλος».

Ο κ. Πουλλαΐδης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή

όλους όσοι βγήκαν στο βήμα και τα όσα είχαν να προτείνουν. Υπήρξε μια μερίδα που προθυμοποιήθηκε να συνεισφέρει κάποια μικρά ποσά στον σύλλογο, τα οποία όμως δεν θα ήταν αρκετά για να λύσουν το πρόβλημα. Υπήρξαν και αυτοί που πρότειναν την αγορά μετοχών, καθώς και άλλοι που τόνισαν πως θα ήταν καλό να γίνει μια προσπάθεια για εξεύρεση επενδυτών από το εξωτερικό, που θα βοηθήσουν τον σύλλογο.

Παρά τις αρκετές και διαφορετικές προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι, ο κ. Πουλλαΐδης δεν θεωρεί ότι κάποια από αυτές είναι τόσο σοβαρή, που να μπορεί να δώσει τη λύση στο οικονομικό πρόβλημα. Ο ίδιος δεν τοποθετήθηκε μετά την ολοκλήρωση της ψεσινής συνάντησης, κάτι που ενδεχομένως να γίνει σήμερα μέσω ανακοίνωσης.

Μέσω αυτής της γραπτής δήλωσης ίσως ξεκαθαρίσει και τις προθέσεις του σε σχέση με την παραμονή του ή όχι στον σύλλογο, αλλά και τις προϋποθέσεις που ενδεχομένως να θέσει για να παραμείνει στο πόστο του.

Με σταυρωμένα χέρια
Ο τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης, Αλμπέρτο Μπενίτο, από την πρώτη ημέρα της συνεργασίας του με την Ανόρθωση σήκωσε τα μανίκια, με στόχο τον καλύτερο εντοπισμό ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό και στην Κύπρο, ώστε η ενίσχυση που θα πραγματοποιήσει η «Κυρία» να είναι τέτοια, που θα την επαναφέρει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγχώριες διοργανώσεις της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής είναι με σταυρωμένα τα χέρια. Αυτό γιατί είναι αναγκασμένος να αναμένει τις διοικητικές εξελίξεις στην Ανόρθωση για την έναρξη υλοποίησης του προγραμματισμού. Αν όλα κυλήσουν ομαλά τις επόμενες ημέρες, οι πρώτες ανακοινώσεις απόκτησης ποδοσφαιριστών δεν θα αργήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, όσο παραμένει η διοικητική αβεβαιότητα ο προγραμματισμός θα παραμένει στάσιμος, με το ενδεχόμενο να χαθούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών να είναι ορατό.

Όπως προαναφέραμε, ο τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη θέση αυτή, εξετάζει πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Είναι απόλυτα λογικό η κυρίως ποδοσφαιρική αγορά του να είναι η ισπανική και ειδικά η Β' κατηγορία.

Γνωρίζει πολύ καλά τόσο τις ομάδες όσο και τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτές. Επαφές πραγματοποιεί με αρκετούς ποδοσφαιριστές από τη χώρα αυτή, χωρίς ωστόσο να υποβάλλει πρόταση σε κανέναν από αυτούς, και αυτό λόγω της διοικητικής και κατ' επέκτασιν οικονομικής αβεβαιότητας.

Ο Αλμπέρτο Μπενίτο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει έρθει σε επαφή με τον 25χρονο Ισπανό χαφ Χουάν Κάρλος Μενούντο Ντομίνγκεζ. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που φέτος αγωνιζόταν στη Β κατηγορία της Ισπανίας με τη φανέλα της Καρταγένα, έχοντας 38 συμμετοχές και επτά τέρματα.

Περίπτωση που φαντάζει αρκετά δύσκολη για να υλοποιηθεί θετικά για την Ανόρθωση. Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής με τον οποίο έχει έρθει σε επαφή ο τεχνικός διευθυντής της «Κυρίας» είναι ο 31χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός Αλμπέρτο Αγκουιλάρ. Ποδοσφαιριστής με πολλές παραστάσεις στην Ισπανία, ενώ φέτος αγωνιζόταν στην Αυστραλία.

«Παίζει» πολύ του Λαΐφη
Μετά τις Αούστρια Βιένης και Ουτρέχτη, ακόμα μια ομάδα μπήκε στον χώρο της απόκτησης του διεθνούς ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνου Λαΐφη. Χθεσινά δημοσιεύματα στην Ελλάδα ανέφεραν ότι η ΑΕΚ θέλει τον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Συγκεκριμένα, δυο αθλητικές αθηναϊκές εφημερίδες τόνιζαν ότι ο Λαΐφης είναι ο εκλεκτός του Τιμούρ Κετσπάγια. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, είναι μέχρι τώρα δημοσιογραφικές πληροφορίες. Καμία πρόταση από την αθηναϊκή ΠΑΕ δεν έχει φτάσει στα γραφεία της Ανόρθωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα