Έχει ακόμη μπόλικο δρόμο…

ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ

Μπορεί να έβγαλε ειδήσεις η 23η αγωνιστική για πάνω και για κάτω, αλλά το μήνυμα εξακολουθεί να είναι σαφές, ότι δηλαδή έχουμε ακόμη μπόλικο δρόμο να διανύσουμε.

Ήταν αγωνιστική των αιωνίων αυτή που ολοκληρώθηκε, έστω και αν στα χαρτιά είχαν το πιο εύκολο έργο από τους λοιπούς της πρώτης πεντάδας.

Ο ΑΠΟΕΛ επανέφερε και πάλι τη διαφορά εκεί που ήταν πριν από δυο αγωνιστικές, ενώ η Ομόνοια μείωσε από τους άλλους τρεις

κατά δυο βαθμούς και πάει με καλή ψυχολογία στα συνεχόμενα ντέρμπι.

Δεν θεωρώ όμως καταστροφικό για κανέναν το Χ στο ντέρμπι ΑΕΛ - ΑΕΚ, ούτε την πρώτη απώλεια μετά από 8 συνεχόμενες νίκες για τον Απόλλωνα κόντρα στον Εθνικό στο Δασάκι της Άχνας.

Θεωρώ ότι διά μέσου των πολλών ντέρμπι μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου αλλά κυρίως στη διαδικασία των μπαράζ, πιθανόν να αλλάξουν πολλά και σημαντικά, τα οποία για την ώρα φαντάζουν δεδομένα ή έστω ότι πιο εύκολα μπορεί να επιτευχθούν.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι λογικό, ως η ομάδα που έχει τη διαφορά από τους λοιπούς, να μπαίνει στη διαδικασία των ντέρμπι με την καλύτερη ψυχολογία, έστω και αν έχει το πιο βαρύ πρόγραμμα, καθώς και ντέρμπι στο κύπελλο έχει, αλλά και δυο μεγάλες αναμετρήσεις με την Μπιλμπάο τον αναμένουν.

Απ' εκεί και πέρα, ΑΕΛ και ΑΕΚ μπορεί να μην ήθελαν το Χ, αλλά δεν ήταν γι' αυτές καταστροφική εξέλιξη, ενώ ο Απόλλων παραμένει στο κόλπο και μάλιστα με αξιώσεις.

Μείωσε και ελπίζει η Ομόνοια ότι διά μέσου των ντέρμπι θα κάνει αυτό που δεν μπόρεσε στον πρώτο γύρο, να έχει δηλαδή πολύ καλή γενικά συγκομιδή και να βελτιώσει περαιτέρω τη θέση της.

Γενικά, υπάρχει ακόμη μπόλικο ενδιαφέρον, όπως και για τη μάχη της εξάδας, αλλά πλέον για τη μάχη της επιβίωσης κατ' αρχάς στην κανονική περίοδο και στη συνέχεια στη διαδικασία των μπαράζ.

Και από τη στιγμή που υπάρχει ακόμη το Δόξα - Άρης και επίσης το ΑΕΖ - Δόξα, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος θα πέσει μαζί με την Αναγέννηση και κυρίως με ποια διαφορά θα μπουν στα μπαράζ ο Άρης με την ομάδα που θα σωθεί.

Είναι για τους πάνω στη βαθμολογία, στη μέση και τα ντέρμπι στο κύπελλο που ήρθαν μαζεμένα, άρα θα έχουν πολύ περισσότερη δουλειά στο επόμενο διάστημα όλοι, γιατί να θυμίσω ότι τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι 4 και οι μνηστήρες σε πρωτάθλημα, αλλά και με την Ανόρθωση στον θεσμό του κυπέλου, είναι 6…

Είναι απλά μαθηματικά και δυο από τις παραδοσιακές ομάδες με πρωταγωνιστικούς ρόλους θα μείνουν εκτός νυμφώνος.
Ποιες θα είναι στην τελική, αυτό αποτελεί τεράστιο ερώτημα και προσθέτει από μόνο του ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στη μάχη στον φετινό μαραθώνιο.

Επί του παρόντος, να ευχηθούμε τα καλύτερα στον ΑΠΟΕΛ για την πρώτη μάχη την Πέμπτη στο Μπιλμπάο με την Ατλέτικο, ελπίζοντας να γίνει ντέρμπι η υπόθεση πρόκριση στον επαναληπτικό στο ΓΣΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα