ΑΠΟΕΛ: Γνωρίζουν από υπερβάσεις

Το να συμμετέχει κυπριακή ομάδα τον μήνα Φεβρουάριο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από μόνο του αποτελεί τεράστια επιτυχία.

Ο ΑΠΟΕΛ γι' ακόμα μια ποδοσφαιρική χρονιά έκανε την υπέρβαση με την πρόκρισή του στους «32», αλλά τα όνειρά τους δεν περιορίζονται. Άπαντες θέλουν να δώσουν και συνέχεια, όσο δύσκολο και να ακούγεται αυτό, καθώς η Μπιλμπάο θεωρείται στην κυριολεξία μεγαθήριο. Η ομάδα ταξιδεύει σήμερα στη βάσκικη πόλη έχοντας κατά νουν ότι ενώπιόν της βρίσκεται μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Γνωρίζουν

όλοι πολύ καλά ότι απαιτείται ακόμα μια υπέρβαση σ’ αυτές τις αναμετρήσεις, ώστε να υπάρξει και συνέχεια στην ευρωπαϊκή περιπέτεια. Στόχος δεν είναι άλλος από το να πραγματοποιήσουν οι ποδοσφαιριστές μια εμφάνιση αντάξια των απαιτήσεων του αγώνα, που θα αφήσει την υπόθεση πρόκριση ανοιχτή για τη ρεβάνς του ΓΣΠ της επόμενης εβδομάδας.

Είναι όντως μια από τις δυσκολότερες αποστολές που έχουν οι «γαλαζοκίτρινοι» τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Η Μπιλμπάο μόνο αμελητέα δύναμη δεν είναι. Ειδικά στο «Σαν Μαμές» ανέκαθεν παρουσιάζεται πανίσχυρη. Παραμένει για 16 παιχνίδια αήττητη έχοντας 13 νίκες και μόλις τρεις ισοπαλίες. Είναι φύσει επιθετική ομάδα και συνηθίζει να δίνει γρήγορο ρυθμό και να αποδίδει σε πολύ υψηλές εντάσεις. Το ρόστερ της ξεχειλίζει από ποιότητα καθώς σε όλες τις γραμμές διαθέτει παίκτες πρωτοκλασάτους, που μπορούν να προκαλέσουν τη ζημιά στον οποιοδήποτε αντίπαλο. Αντούριθ, Γουίλιαμ, Σουσαέτα, Μουνιαΐθ, Μπενάτ, Ραούλ Γκαρσία και Μπενάτ είναι μόνο λίγοι ποδοσφαιριστές της Μπιλμπάο που θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα.
Βέβαια, γνωρίζει πολύ καλύτερα τα πάντα για την αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ ο Τόμας Κρίστιανσεν και οι συνεργάτες του, οι οποίοι μελέτησαν τους τελευταίους σχεδόν δύο μήνες τους Βάσκους, παρακολουθώντας πάρα πολλά παιχνίδια. Από χθες άρχισαν να μεταφέρουν στους ποδοσφαιριστές όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για το πολύ μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης (22:05).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ισπανική ομάδα έχει προβλήματα στη θέση του τερματοφύλακα, αφού στις 8 Ιανουαρίου τραυματίστηκε ο Kepa Arrizabalaga, ενώ τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρείται από γραστρεντερίτιδα ο 35χρονος Gorka Iraizoz. Όλα δείχνουν ότι κάτω από τα δοκάρια το βράδυ της Πέμπτης θα αγωνιστεί ο νεαρός ο Αλεχάντρο Ρεμίρο.

Αγωνιστικά, ο ΑΠΟΕΛ πάει χωρίς σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Ερωτηματικά υπάρχουν γύρω από την ετοιμότητα των Μιλάνοφ και Μπαράλ, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό. Παράλληλα δεν υπολογίζεται ο Κάνιας, αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς αγώνες.
Οι πρωταθλητές μας ταξιδεύουν σήμερα το πρωί (09:00) στο Μιλμπάο, με απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο Λάρνακας, και αναμένεται να αφιχθούν στον προορισμό τους λίγο πριν τις 14:00. Η ομάδα θα προπονηθεί το απόγευμα για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του «Lezama». Αύριο, οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν μια πρώτη γεύση από το επιβλητικό «Σαν Μαμές», καθώς θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα.

Όπως με Λιόν!
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ συμμετέχει στη νοκ-άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά έχει την πείρα από τέτοιες αναμετρήσεις. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη συμμετοχή της ομάδας προ πενταετίας στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και ακολούθως στα προημιτελικά. Όπως και τότε που οι ποδοσφαιριστές έκαναν την υπέρβαση, αυτό θα προσπαθήσουν και φέτος, ώστε να γράψουν ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου.


Ο κόσμος πιστεύει
Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι φύσει αισιόδοξος και, παρά τον μεγάλο αντίπαλό τους, όλοι πιστεύουν στο αποτέλεσμα που θα αφήσει πιθανότητες πρόκρισης. Στο Μπιλμπάο αναμένεται ότι θα βρεθούν πέραν των 1500 φίλων της ομάδας, οι οποίοι αναμένεται να κάνουν έντονη την παρουσία τους. Η απόβαση των οπαδών άρχισε από χθες, θα συνεχιστεί σήμερα, ενώ υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις και για την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα