Καθαρίζει το ΡΙΚ από τον αμίαντο

Tην προσθήκη ποσού €82.000 στον προϋπολογισμό του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου για το 2017, το οποίο θα καλυφθεί από εξοικονομήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, για την πλήρη αφαίρεση φύλλων αμιάντου από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΡΙΚ εντός του 2017, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, ο Πρόεδρος του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος

είπε ότι στον αρχικό προϋπολογισμό του Ιδρύματος για το 2017 υπήρχε ποσό €20.000 για αυτόν τον σκοπό, αλλά λόγω της επιθυμίας της Βουλής, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργικού Συμβουλίου για τάχιστη μετακίνηση των αμιάντων έχει εξευρεθεί ποσό €82.000 από εξοικονομήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή όσον αφορά την επιλογή για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ, ο κ. Τσώκος είπε ότι έχει επιλεγεί ο Μιχάλης Μαραθεύτης και έχει προωθηθεί η σχετική απόφαση του ΔΣ του ΡΙΚ μαζί με τον αριθμό των αιτήσεων στο Υπουργικό Συμβουλίου και «αναμένουμε», όπως είπε, «την επικύρωση του διορισμού».

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε ότι το ΑΚΕΛ επανάφερε τη θέση με το θέμα των νομικών συμβούλων σε ημικρατικούς και άλλους δημόσιους οργανισμούς και πρόσθεσε ότι «και στο ΡΙΚ έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει νομικός σύμβουλος, το ίδιο γραφείο από το 1957, όπως είχε διαπιστωθεί με ερώτηση του ΑΚΕΛ και για την ΑΗΚ, όπου το ίδιο γραφείο παρέχει νομικές συμβουλές από το 1952».

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αβέρωφ Νεοφύτου ανέλαβε την πρωτοβουλία να ετοιμαστεί εκ μέρους της Επιτροπής σχετική πρόταση νόμου, για να διευθετείται αυτό το σημαντικό ζήτημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα