Εμπεσίλιο-Γιαμπερέ πακέτο από την Ανζί

ΑΠΟΕΛ
Κλείνουν σήμερα οι μετεγγραφικές εκκρεμότητες των «γαλαζοκιτρίνων», αφού συμφώνησαν με τους στόχους τους

Ημέρα κυπέλλου αλλά και μετεγγραφικών εξελίξεων θεωρείται η σημερινή στον ΑΠΟΕΛ, καθώς όλα δείχνουν πως θα προκύψει διπλή ανακοίνωση από τη διοίκηση. Τα νεότερα αφορούν τους Γιαμπερέ και Μπεσίλιο, οι οποίοι εκτός απρόοπτου θα ενταχθούν στο

ρόστερ των «γαλαζοκιτρίνων».

Πιο συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές έφεραν χθες στην Κύπρο τον Σεντρίκ Γιαμπερέ, ενώ σήμερα αναμένεται να αφιχθεί και ο Μπεσίλιο. Και οι δύο έρχονται… πακέτο από την Ανζί καθώς ήταν ο τελευταίος τους σταθμός. Ο πρώτος θα ενισχύσει το κέντρο της άμυνας, και ο δεύτερος τη μεσαία γραμμή.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Για τον Γιαμπερέ τα δεδομένα είναι γνωστά. Η περίπτωσή του εξελίχθηκε σε σίριαλ με αίσιο τέλος. Και αυτό διότι ο 26χρονος πανύψηλος Γάλλος πείστηκε από τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ να έρθει με τη μορφή δανεισμού από την Μπορντό, όπου ανήκουν τα δικαιώματά του μέχρι το καλοκαίρι. Μέχρι πρόσφατα ήταν με τη μορφή δανεισμού από τη γαλλική ομάδα στην Ανζί, αλλά είχε εκφράσει πρόθεση να αποχωρήσει, κάτι που έγινε.

Οι τρεις πλευρές συμφώνησαν σε όλους τους όρους της συνεργασίας και μένει να περάσει επιτυχώς τη διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων και να υπογράψει το σχετικό συμβόλαιο. Αυτό θα γίνει εντός της σημερινής ημέρας. Μάλιστα, θα πάρει μάλιστα μια πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα, καθώς αναμένεται να βρεθεί το απόγευμα στο «Αμμόχωστος» και να παρακολουθήσει την προσπάθεια των νέων του συμπαικτών για πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Όσον αφορά την περίπτωση του Λορένζο Μπεσίλιο, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές χθες, καθώς δεν ήταν ο μοναδικός παίκτης που ήταν σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση. Συγκεκριμένα, έγιναν επαφές και με τον Χιλιανό Κάρλος Καρμόνα, αλλά ο Ολλανδός πρόλαβε να απαντήσει θετικά και διεμήνυσε στους διοικούντες ότι εντός της ημέρας θα βρεθεί στην Κύπρο για την ολοκλήρωση της μετακίνησής του.

Το προφίλ του
Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που είναι σε θέση να δώσει επιλογές στον άξονα της μεσαίας γραμμής ως δημιουργικός, αλλά και στο αριστερό φτερό. Αν δεν προκύψει οποιαδήποτε εμπλοκή ή κάποιο απρόοπτο, ο ΑΠΟΕΛ θα αποτελέσει τον όγδοο ποδοσφαιρικό σταθμό της καριέρας του. Ο 25χρονος άσος άρχισε την καριέρα του από τις φημισμένες ακαδημίες του Άγιαξ και αγωνίστηκε για μια διετία (2010-12) στην πρώτη ομάδα.

Ακολούθως δόθηκε δανεικός στην ουκρανική Μέταλουργκ Ντόνετσκ, όπου ήταν συμπαίκτης με τον Κωνσταντίνο Μακρίδη. Το 2013-14 είχε γεμάτη χρονιά με τη φανέλα της Καμπάλα (32 συμμετοχές, 8 γκολ). Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται στο ρωσικό πρωτάθλημα. Αρχικά με τη φανέλα της Μορδόβια Σαράνσκ και ακολούθως στην Ανζί, όπου ήταν ο τελευταίος του σταθμός (38 συμμετοχές, τρία γκολ). Φέτος αγωνίστηκε σε 13 αγώνες και πέτυχε ένα τέρμα.

Έτοιμος να σφραγίσει την πρόκριση
Στη σκιά των μετεγγραφικών εξελίξεων, ο ΑΠΟΕΛ δίνει σήμερα έναν πολύ σημαντικό αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα στη ρεβάνς 2-1 για τη φάση των «16» του κυπέλλου. Το 2-1 του πρώτου αγώνα δίνει μικρό προβάδισμα στους «γαλαζοκίτρινους», αλλά δεν εξασφαλίζει την πρόκριση αν οι ποδοσφαιριστές δεν σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων του αγώνα.

Ο Τόμας Κρίστιανσε μετρά για το σημερινό ματς τις απουσίες των Μπερτόλιο, Βάντερ, Ορλάντι και Μιλάνοφ, οι οποίοι είναι τραυματίες. Υπάρχουν όμως αρκετές επιλογές για να παρατάξει μια δυνατή ενδεκάδα. Σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΖ θα προκύψουν ορισμένες διαφοροποιήσεις. Πάρντο, Αρτυματάς, Γιαννιώτας και Ντε Καμάργκο κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν στις αρχικές επιλογές του προπονητή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα