Ναρκωτικά: Λάρνακα και Αμμόχωστος χωρίς κέντρα στήριξης

Δημιουργία κέντρου ανήλικων χρηστών ναρκωτικών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο, όπου τα περιστατικά αγγίζουν τα σαράντα, ζητά η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το θέμα της έλλειψης και της ανάγκης για δημιουργία προσβάσιμων κέντρων στήριξης για ανήλικους χρήστες ναρκωτικών στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου συζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως εξήγησε η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου μαζί τις Στέλλα Κυριακίδου και Μαριέλλα Αριστείδου, στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου δεν υπάρχει κέντρο στήριξης για τέτοια περιστατικά,

με αποτέλεσμα ανήλικοι χρήστες και μαθητές να μην μπορούν να στηριχτούν στην επαρχία τους και να παραπέμπονται σε άλλες επαρχίες με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην παρακολουθούνται και να λαμβάνουν σωστή υποστήριξη και καθοδήγηση για την αντιμετώπιση του προβλήματός τους.

Η ίδια τόνισε ότι είναι πλέον καιρός να δημιουργηθεί ένα κέντρο στήριξης και στην επαρχία Λάρνακας όπως και στις υπόλοιπες επαρχίες όπου δεν υπάρχουν αυτές οι υποδομές, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες προσπαθούν να βοηθήσουν στην επαρχία Λάρνακας και παρά το ότι επιτελούν αξιόλογο έργο αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Με σκοπό τη λύση του προβλήματος ζητήθηκε από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο να λάβει υπόψη τις ανησυχίες της Επιτροπής και να συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς του και τη στήριξη των ατόμων από τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου.

ΑΚΕΛ: Αυξητική τάση στα ναρκωτικά

Από την πλευρά της η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά είπε ότι παρά τα μεγάλα λόγια που διακηρύττονται σε ό,τι αφορά τη μάστιγα των ναρκωτικών, ο τομέας της πρόληψης δεν αποδίδει, καθώς τα στατιστικά στοιχεία που επιβεβαιώνονται από διάφορους φορείς καταδεικνύουν αυξητική τάση.

Πρόσθεσε ακόμη, πως θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι χρειάζονται και τα υφιστάμενα κέντρα στήριξη και παράλληλα το κράτος να μεριμνήσει για τη δημιουργία και λειτουργία τέτοιων κέντρων και στη Λάρνακα και στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

«Θεωρούμε ότι αφού η Κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας του σχεδίου δράσης για αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, είναι ακριβώς η στιγμή για να γίνουν όσο το δυνατό περισσότερες συζητήσεις και να ληφθούν υπόψη όλα όσα μπορούν να βελτιώσουν αυτό το στρατηγικό σχέδιο, χωρίς να μπαίνει θέμα οικονομικών» ανέφερε.

ΣΥΚΑΝΑ: Συνολικά 40 περιστατικά ανήλικων σε Λάρνακα και Αμμόχωστο

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΣΥΚΑΝΑ) Μάκης Γεωργίου δήλωσε ότι ο ΣΥΚΑΝΑ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη εισήγηση στην Επιτροπή και πρόσθεσε πως «έστω και ένας νέος να σωθεί από τη δημιουργία κέντρων σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο είναι πολύ σημαντικό».

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι μόνο για φέτος έχουν καταγραφεί επίσημα 40 περιστατικά ανήλικων χρηστών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα