«Δικαιοσύνη, επανίδρυση, ανάπτυξη»

Επιδιώκει το Ευρωπαϊκό Κόμμα

ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ της προσπάθειάς του για ανανέωση και επανεκκίνηση άνοιξε το Ευρωπαϊκό Κόμμα, με το επαρχιακό συνέδριο Λευκωσίας-Κερύνειας, το οποίο θα ακολουθήσουν συνέδρια σε όλες τις πόλεις, με κεντρικό σύνθημα το «δικαιοσύνη, επανίδρυση, ανάπτυξη». Με την ορμή του νέου αλλά και με την ωριμότητα του παλιού, η ηγεσία του κόμματος επιχειρεί να φρεσκάρει την εικόνα του κόμματος, καταθέτοντας μια νέα ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση.

Ο κεντρικός στόχος της νέας αυτής πρότασης είναι η απελευθέρωση

και η άρση της κατοχής και η μετατροπή της Κύπρου σε ένα δημοκρατικό και ασφαλές ευρωπαϊκό κράτος, με εύρωστη οικονομία και ισχυρή άμυνα. Όπως επισημαίνεται από το ΕΥΡΩΚΟ, το κράτος που οραματίζονται πρέπει να παρέχει ποιότητα ζωής και ίσες ευκαιρίες προόδου για όλους, να είναι σύγχρονο, με δημοκρατικούς θεσμούς, που να σέβεται την αξιοπρέπεια των πολιτών και να τους κάνει περήφανους και να είναι ελεύθερο, με τους πολίτες του να συμβιώνουν υπό καθεστώς ισοπολιτείας και ισονομίας και να δημιουργούν σε όλη την επικράτεια της Κύπρου, μακριά από φυλετικούς και ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Προεκλογική στρατηγική
Πέραν, όμως, της ανάπτυξης πολιτικής ρητορικής, το ΕΥΡΩΚΟ βρίσκεται και σε πλήρη οργανωτική ανάπτυξη, δημιουργώντας, όπως πληροφορείται η «Σημερινή», τους αναγκαίους προεκλογικούς πυρήνες που θα υποστηρίξουν και θα υλοποιήσουν τη στρατηγική του κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Η στρατηγική αυτή εδράζεται στα ακόλουθα στοιχεία:

1. Την επιβεβαίωση και δικαίωση των πολιτικών εκτιμήσεων του κόμματος για το Κυπριακό και ειδικά την ευρωπαϊκή λύση, που θεωρεί ότι όλοι τώρα αποδέχονται.
2. Την προώθηση των προτάσεων του κόμματος για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας, με επίκεντρο την ανάπτυξη και την επανίδρυση τους κράτους, ώστε αυτό να γίνει οικονομικό, ευέλικτο και ελκυστικό σε επενδύσεις.
3. Την κατάθεση λύσεων που έχει καταρτίσει το κόμμα για φλέγοντα προβλήματα του τόπου.
4. Την πάταξη της διαφθοράς, την απόδοση δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και την κάθαρση του πολιτικού συστήματος από φαινόμενα διαπλοκής, όπως η Focus.
5. Την ανάδειξη νέων ανθρώπων για να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια για εκσυγχρονισμό της κοινωνίας και της πολιτικής.

Πορεία ενημέρωσης
Κορωνίδα στις προγραμματιζόμενες δράσεις του κόμματος θα αποτελέσει η πορεία ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις του. Στο πλαίσιο αυτό θα οργανωθούν θεματικές ημερίδες, εργαστήρια και άλλες εκδηλώσεις για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Επί της ουσίας, στόχος του ΕΥΡΩΚΟ είναι να πείσει τους πολίτες ότι η πόλωση και η αποχή τραυματίζουν τη δημοκρατία και το ζητούμενο είναι οι λύσεις να βρίσκονται μέσα από συλλογικές διεργασίες. «Το ΕΥΡΩΚΟ με καθαρό, έντιμο, σύγχρονο πολιτικό λόγο, χωρίς τα συνθήματα και τα ψευδοδιλήμματα του παλαιοκομματισμού, αλλά με επιχειρήματα θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλόν του τόπου και του λαού μας, ενάντια στον λαϊκισμό, τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την ατιμωρησία», ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος του κόμματος στην εφημερίδα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα