Διαμάχη ΕΔΕΚ - ΑΚΕΛ για τη διαπραγματευτική ομάδα ΠτΔ

"Είναι προφανές", αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, "ότι οι ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ έχουν καλή συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Κυπριακό και αυτό φαίνεται και από τη σύσταση της διαπραγματευτικής ομάδας".

Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο, όταν μετέβησαν στο Crans-Montana διαπίστωσαν ότι ένα ακόμα άτομο από το ΑΚΕΛ, βρισκόταν στη διαπραγματευτική ομάδα του Προέδρου.

Διαβάστε

σχετικά: Τι περιλαμβάνουν τα έγγραφα που κοινοποίησε ο ΠτΔ

Όταν ρώτησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εξηγήσει το πως βρέθηκε το άτομο αυτό στην ομάδα του, η δικαιολογία που πήρε, όπως είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ήταν αστεία.

Η δήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο της εκπομπής του Σίγμα, Μεσημέρι και κάτι, μια δήλωση η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, ο οποίος τοποθετήθηκε αμέσως μετά.

Διαβάστε επίσης: Άντρος: Με δυο εβδομάδες καθυστέρηση έλαβα τα έγγραφα

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. ΑΚΕΛ, μέλος της ομάδας στήριξης του διαπραγματευτή εκ μέρους του ΑΚΕΛ, είναι μόνο ο Τουμάζος Τσιελεπής. Την ομάδα αυτή, τόνισε, την επιλέγει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Tι προβλέπει ο Νόμος για τα «απόρρητα» έγγραφα

Σε σχέση με την ύπαρξη νέου ατόμου στο Crans-Montana, είπε: "Όταν θα μεταβαίναμε στο Crans-Montana, ο Τουμάζος Τσιελεπής, με ενημέρωσε ότι ο Πρόεδρος έψαχνε για άτομο με εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα διεθνών συμβάσεων, έτσι ώστε να είναι εκεί σε περίπτωση που χρειαστεί η συμβολή του ατόμου αυτού. Το άτομο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Σιζόπουλος, είναι η Σταύρη Καλοψιδιώτη, η οποία έχει διδακτορικό στις διεθνείς συνθήκες, είναι στέλεχος του ΑΚΕΛ και βρισκόταν στο Crans-Montana ως άτομο με εξειδικευμένες γνώσεις και όχι ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, ούτε ως μέλος της ομάδας στήριξης του διαπραγματευτή".

Keywords
Τυχαία Θέματα