Δεν αποχωρεί τελικά ο Ούγγρος επενδυτής της Γεροσκήπου

Όλα ρευστά είναι τελικά αναφορικά με τη γιγάντια τουριστική επένδυση της Γεροσκήπου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, με τον Ούγγρο επενδυτή να αναμένει απάντηση από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο επιχειρηματίας φερόταν να έχει πάρει την οριστική απόφαση της αποχώρησης από την Κύπρο, μετά από κατάρρευση των διαπραγματεύσεων του με το κράτος για την επένδυση της Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με

το δημοσίευμα, λόγος της αποχώρησης ήταν η απαίτηση του κράτους για καταβολή ενοικίου για το νησί που θα δημιουργούσε ο ίδιος, στο πλαίσιο του έργου.

Νεότερες πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι ο Ούγγρος επενδυτής δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την Κύπρο, καθώς η διαδικασία των διαπραγματεύσεων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Πού δεν τα βρίσκουν τελικά;

Η διαφορά, λένε πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στη διαπραγματευτική διαδικασία, δεν βρίσκεται στο αν θα καταβληθεί ενοίκιο προς το κράτος, αλλά στο ύψος αυτού. Εξάλλου, προσθέτουν, ο επενδυτής είχε ο ίδιος προτείνει την καταβολή ενοικίου στην αρχική του πρόταση, ενώ από τότε μέχρι σήμερα, η προσφορά έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι η τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές, έγινε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, χωρίς αυτή να καταλήξει κάπου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η «μπάλα» είναι πλέον καθαρά στα πόδια της Κυβέρνησης για το πώς θα διαχειριστεί το θέμα, αφού ο επενδυτής έχει ήδη κάνει αρκετά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, περιμένοντας την αντίστοιχη ανταπόκριση από το κράτος.

Εκπρόσωπος της Κύπρου στο εξωτερικό

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει ήδη επενδύσει στον κυπριακό τουρισμό, στην περιοχή της Επαρχίας Πάφου, ενώ σε δύο εβδομάδες, είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχει ο CEO της σε συνέδριο Βαρκελώνη που διοργανώνεται για θέματα τουρισμού, διαχείρισης ακινήτων στην Ανατολική Μεσόγειο, εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Τέλος, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι τα τελευταία τρία χρόνια η συγκεκριμένη εταιρία έχει επενδύσει αρκετά χρήματα και χρόνο σε μελέτες, έρευνες και διαπραγματεύσεις για τη συγκεκριμένη επένδυση στη Γεροσκήπου, γεγονός που αποδυναμώνει αρκετά την επιλογή της «εύκολης» αποχώρησης.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα