Δείξτε τα απολυτήρια Λυκείου στον λαό - Η υπόθεση Γιαννάκη άνοιξε τον δρόμο

Το  σκάνδαλο που προέκυψε με την υπόθεση πιθανής διάπραξης πλαστογραφίας του απολυτήριου Λυκείου του Γιαννάκη Γιαννάκη επισκίασε όλο το προεκλογικό διάλογο, τουλάχιστο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.



Οι  «εμφανώς παραποιημένοι», σύμφωνα με την Εκλεκτική Υπηρεσία,  βαθμοί του απολυτηρίου  του κ. Γιαννάκη έδωσαν τροφή για κάθε είδους  τρολάρισμα και γελοιογραφίες. Γελάμε ουσιαστικά για να μην κλαίμε με τα χάλια μας.

Πολιτικά στελέχη, influencers  αλλά και άλλοι αξιωματούχοι που είδαν την υπόθεση ασφαλώς

και ως ευκαιρία για προεκλογική κριτική και εργαλειοποίηση. Υπάρχουν  όμως και μερικοί που τηρούν ύποπτη σιωπή. Γιατί άραγε;

Πάντως,  για να διοριστεί κάποιος σε μια ιδιωτική επιχείρηση αλλά και δημόσια υπηρεσία πρέπει να προσκομίσει όλα τα πτυχία του. Απολυτήρια Λυκείου, πανεπιστημίου διδακτορικά μεταδιδακτορικά, δίπλωμα πρώτων βοηθειών , GSE, IELTS , άδεια οδήγησης κ.α. Αν ήταν τυχερός (ή αν είχε μέσο) μπορούσε να διοριστεί.

Πόσο μάλλον αυτοί που διεκδικούν αξίωμα βουλευτή για διοριστούν εκ μέρους του λαού-εργοδότη προκειμένου να εκπροσωπούν και να νομοθετούν για το κοινό καλό.

Η υπόθεση Γιαννάκη ανοίγει λοιπόν το δρόμο. Ας κάνουν την αρχή οι πολιτικοί Αρχηγοί. Ας δώσουν το καλό παράδειγμα και ας μας δημοσιεύσουν σε πρώτη φάση τα απολυτήρια Λυκείου τους. Γιατί όχι; Ποιος θα κάνει την αρχή;
 

Ο VARιάνος

Keywords
Τυχαία Θέματα