Δρ Πέτρου: Ίδιος κίνδυνος με ΑΖ υπάρχει και με το Johnson & Johnson (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Υπουργείο Υγείας χθες με ανακοίνωση προτρέπει τους πολίτες κάτω των 50 χρονών να μην εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά από περιστατικά θρόμβωσης  που προέκυψαν στην Κύπρο έπειτα τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο δρ Χρίστος Πέτρου, ο οποίος τόνισε πως ο περιορισμός πλέον δεν έχει κανένα νόημα από

τη στιγμή που το εμβόλιο της ΑΖ έχει συνεισφέρει ελάχιστα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

«Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε ένα εμβόλιο που δεν ξέρουμε πλέον πότε θα έρθει» ανέφερε.

«Υπάρχει ένας κίνδυνος που είναι καλά διαγνωσμένος. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και για το Johnson &Johnson.  Είναι της ίδια τεχνολογίας και κακός μιλάμε συνεχώς μόνο για το ΑstraZeneca».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχουν μειωθεί τα κρούσματα και οι νοσηλείες, ενώ συμπλήρωσε πως αυτό που χρειάζεται είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό.

Μετέπειτα τόνισε τα εξής: «Η δυσπιστία στο εμβόλιο της AstraZeneca θεωρώ ότι δεν μπορεί να αποκατασταθεί πλέον για αυτό θα πρέπει να στηριχθούμε σε εμβόλια τύπου mRNA όπου γνωρίζουμε πόσα θα παραλάβουμε κάθε βδομάδα».

Κλείνοντας είπε πως όλα κρέμονται από μια κλωστή και πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. «Το τέλος είναι ακόμα μακριά, η απειλή κάποιων μεταλλάξεων που δραπετεύουν από τα εμβόλια είναι ακόμα εκεί. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε αυτές τις μεταλλάξεις και είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς».

Διαβάστε επίσης:

Ιδού οι νέες χαλαρώσεις: Όλες οι αποφάσεις Υπουργικού

Τέλος το κέρφιου από τις 10 Ιουνίου – Τι θα ισχύει από τις 29 Μαΐου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δρ Πέτρου, Ίδιος, Johnson, Johnson ΒΙΝΤΕΟ,dr petrou, idios, Johnson, Johnson vinteo