Τελικά πώς θα ταξιδεύουμε; Το πιστοποιητικό,η σφραγίδα κι οι νέες ανακοινώσεις

Με πιστοποιητικό (certificate), που θα φέρει την σφραγίδα του Υπουργείου Υγείας της χώρας μας και την υπογραφή της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου, δρ. Χριστίνας Γιαννάκη θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό οι πολίτες που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα. 

Ένα μήνα πριν το επίσημο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό , EU Digital Covid Certificate όπως έχει μετονομαστεί το Green Pass, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας ετοιμάζουν ανακοινώσεις για την προσωρινή χρήση πιστοποιητικού ατόμων που

εμβολιάστηκαν πλήρως για να μπορούν να ταξιδεύουν.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος ανέφερε πως το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα δίνεται κατευθείαν σε όσους θα λαμβάνουν τη δεύτερη δόση. Σε όσους έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, που βρίσκεται υπό εξέλιξη.

Από τη βάση δεδομένων, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, θα μπορούν οι πολίτες να εκδώσουν το πιστοποιητικό τους. Λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε χώρες, όπως η Ελλάδα, τα προσωπικά στοιχεία θα αναγράφονται στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, θα φέρει σφραγίδα του Υπουργείου και την υπογραφή της ΓΔ του Υπουργείου.

Όσον αφορά τα άτομα που έλαβαν μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου τους και θέλουν να ταξιδέψουν θα δοθούν διευκρινίσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Ιδού οι νέες χαλαρώσεις: Όλες οι αποφάσεις Υπουργικού

Τέλος το κέρφιου από τις 10 Ιουνίου – Τι θα ισχύει από τις 29 Μαΐου
 

Keywords
Τυχαία Θέματα