Δεύτερο φιλικό, πιο ασφαλή συμπεράσματα

Οι «γαλαζοκίτρινοι» αντιμετωπίζουν σήμερα τη Λέγκια Γκντανσκ και ο Πασιένσια ετοιμάζεται για νέες δοκιμές
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Από το πρώτο φιλικό του ΑΠΟΕΛ επί Πολωνικού εδάφους απέναντι στην Ατλάντας Λιθουανίας, θα ήταν αδύνατο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Ήταν μόλις το πρώτο ματς μετά από μια μόνο εβδομάδα προπονήσεων και η συνολική εικόνα

που έβγαλαν οι παίχτες, αλλά και η ομάδα γενικότερα, δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική για το τι θα βλέπουμε τους επόμενους μήνες. Ήταν πάντως σχετικά καλή για την εποχή η συνολική εμφάνιση στο προχθεσινό ματς. Ενδεχομένως να βγουν πιο χρήσιμα συμπεράσματα μέσα από το σημερινό (18:00) δεύτερο φιλικό απέναντι στη Λέγκια Γκντανσκ.

Το παιγνίδι αυτό θεωρείται πολύ πιο δυνατό από το προχθεσινό. Ο Πασιένσια αναμένεται να κάνει νέες δοκιμές προσώπων, αλλά παράλληλα ενδέχεται να αρχίσει να δείχνει και τις προθέσεις του γύρω από την όλη αγωνιστική φιλοσοφία του, που εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Πορτογάλος θέλει την ομάδα του να έχει την κατοχή και να δίνει αυτή τον ρυθμό που θέλει. Πάντως, το σημερινό φιλικό θα γίνει σε… συνθήκες επίσημου αγώνα, καθώς στο γήπεδο θα υπάρχουν οπαδοί των γηπεδούχων (εκδόθηκαν μόλις 999 εισιτήρια για λόγους ασφαλείας), ενώ οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ αναμένονται πιο δραστήριοι αγωνιστικά.

Δεν γνωρίζουμε πώς θα προσεγγίσει το φιλικό ο Πασιένσια, αλλά είναι δεδομένο πως θα χρησιμοποιήσει όλους τους ετοιμοπόλεμους παίκτες του. Στο προχθεσινό ματς δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό οι Ντε Βινσέντι και Αμορίν αλλά αναμένεται ότι σήμερα θα πάρουν και αυτοί τα πρώτα λεπτά συμμετοχής τους.

Απ’ εκεί και πέρα, το αν θα μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής ανά ημίχρονο, όπως έκανε κόντρα στην Ατλάντας, θεωρείται άγνωστο αλλά η λογική λέει πως ο Πορτογάλος, παιγνίδι με παιγνίδι, θα αρχίσει να δίνει όλο και περισσότερο χρόνο σε παίκτες που προορίζει για βασικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα