FT: Η Deutsche Bank παραπλάνησε τη Bundesbank για επιτόκια

Ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank ενδέχεται να «έκανε εν γνώσει του ανακριβείς δηλώσεις» στη Μπούντεσμπανκ κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη χειραγώγηση της διαδικασίας καθορισμού των επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού, ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη μια

εμπιστευτική έκθεση του γερμανικού εποπτικού φορέα του χρηματοοικονομικού τομέα BaFin.

Η BaFin απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση.

Η Ντόιτσε Μπανκ ανέφερε στο Ρόιτερς ότι αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ανσού Τζάιν παραπλάνησε τη Μπούντεσμπανκ.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα μια πηγή είπε στο Ρόιτερς ότι ο εποπτικός φορέας επέκρινε έντονα την Ντόιτσε Μπανκ στο πόρισμά του για τις προσπάθειες χειραγώγησης των επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού όπως είναι το Libor.

Ο φορέας ερευνά το ρόλο της Ντόιτσε Μπανκ στη χειραγώγηση των επιτοκίων διατραπεζικών χορηγήσεων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Ο BaFin έχει εισηγηθεί στο πιστωτικό ίδρυμα αυτό να επιβληθούν «ειδικά μέτρα ελέγχου»
εξαιτίας της συμπεριφοράς της, σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, που επικαλούνται το πόρισμά του.

Ο Τζάιν, ο οποίος έχει παραιτηθεί από το θώκο του συνδιευθύνοντος συμβούλου, απόφαση που θα ισχύσει από 30ής Ιουνίου, κατηγορείται ότι «έκανε εν γνώσει του αναληθείς δηλώσεις» όταν παρουσιάστηκε το 2012 ενώπιον της ομοσπονδιακής γερμανικής κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Μπούντεσμπανκ για σχόλια.

Ο Τζάιν φέρεται να είχε πει εμφανιζόμενος ενώπιον του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας ότι δεν ήταν ενήμερος για τις φήμες περί χειραγώγησης των επιτοκίων διατραπεζικών χορηγήσεων το 2008, αλλά ταυτόχρονα του προωθούνταν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το ζήτημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η Ντόιτσε Μπανκ διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα και ότι ο Τζάιν είχε δώσει εντολή σε στελέχη της τράπεζας να χειραγωγήσουν τα επιτόκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα