Ομόνοια: Φέτος στο ΓΣΠ πρέπει να ‘ναι αλλιώς

Σοφότεροι και πιο έτοιμοι από ποτέ οι «πράσινοι» θα κυνηγήσουν φέτος το βήμα παραπάνω
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αντίστροφα άρχισαν να μετράνε στην Ομόνοια για την ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα. Την ερχόμενο Τρίτη οι «πράσινοι» αναχωρούν για τη Γεωργία και δυο μέρες αργότερα θα δώσουν το πρώτο από τα δύο παιχνίδια με την Ντιναμό Μπακούμι, με στόχο τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην επόμενη φάση. Ακόμα και να μην τα καταφέρουν, θα έχουν την ευκαιρία να κλειδώσουν

την πρόκριση μια εβδομάδα αργότερα στο καυτό, λόγω θερμοκρασίας και κυρίως κόσμου, ΓΣΠ.

Η έδρα θα πρέπει να αποτελέσει ένα από τα πιο βασικά όπλα της Ομόνοιας στην προσπάθεια που θα καταβάλει για να κάνει το πολυπόθητο βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Ή, αν προτιμάτε, αυτό που δεν κάνει τα τελευταία τρία χρόνια. Και δεν αναφερόμαστε φυσικά σε εντός έδρα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες επιπέδου Ντιναμό Μπατούμι ή Μπούντουτσνοστ, αλλά για αναμετρήσεις απέναντι σε ομάδες κόντρα στις οποίες πρέπει να γίνει μια μικρή ή μεγαλύτερη υπέρβαση.

Όπως για παράδειγμα το περυσινό παιχνίδι απέναντι στην Ντιναμό Μόσχας, για το οποίο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα. Ανεξάρτητα του πώς ήρθε η ήττα (βλέπε σφαγιαστική διαιτησία του Τούντορ), το «τριφύλλι» έχασε μια μοναδική ευκαιρία να πανηγυρίσει, σε ένα κατάμεστο ΓΣΠ, μια ιστορική πρόκριση.

Μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες χάθηκε η πρόκριση κι ένα χρόνο νωρίτερα. Το καλοκαίρι του 2013 η Ομόνοια αντιμετώπισε τον ισχυρότερο αντίπαλο που είχε ποτέ κυπριακή ομάδα σε β’ προκριματικό γύρο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τη ρουμανική Άστρα. Παρά το γεγονός ότι έφυγαν με αποτέλεσμα από τη Ρουμανία (1-1), οι «πράσινοι» έχασαν την πρόκριση μέσα στο ΓΣΠ, όπου έχασαν με 2-1.

Στη Λευκωσία χάθηκε η πρόκριση και το καλοκαίρι του 2012, αυτήν τη φορά για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η Ομόνοια πήρε λευκή ισοπαλία μέσα στο Βελιγράδι, ωστόσο, στον επαναληπτικό του ΓΣΠ δεν κατάφερε να πετύχει το χρυσό γκολ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και έχασε την πρόκριση στα πέναλτι.

Φέτος, πιο σοφοί από ποτέ, οι «πράσινοι» θα χρειαστεί να εκμεταλλευτούν σε μεγαλύτερο (κι αν γίνεται στον απόλυτο) βαθμό την έδρα τους. Το ΓΣΠ πρέπει να γίνει απόρθητο φρούριο, το οποίο θα τους φέρει πιο κοντά στον μεγάλο στόχο. Στη φαρέτρα υπάρχουν ακόμα δύο σημαντικά όπλα που δεν υπήρχαν το περυσινό καλοκαίρι. Το ένα έχει να κάνει με την ομοιογένεια στο γήπεδο και το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια και το άλλο με την αποφασιστικότητα και το πείσμα των ποδοσφαιριστών μετά τα όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Θα χρειαστεί φυσικά και τύχη στις κληρώσεις που θα ακολουθήσουν (αφού πρώτα περάσει από Γεωργιανούς και Πολωνούς), κάτι που συνήθως δεν έχει στην Ευρώπη το «τριφύλλι».

Keywords
Τυχαία Θέματα