Η αντίστροφη μέτρηση και τα πλάνα των Ολλανδών

Μετά την παρουσίαση του νέου τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Σταν Φαλξ και την οριοθέτηση των στόχων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, έγιναν γνωστές και οι λεπτομέρειες της προετοιμασίας της Ανόρθωσης και πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες μετεγγραφικές ανακοινώσεις. Όπως προαναγγέλθηκε από τον Φαλξ, την ερχόμενη εβδομάδα, θα έρθουν μαζεμένες ανακοινώσεις, κάτι που υποδηλώνει ότι, η «Κυρία», βρίσκεται στο τελικό στάδιο επαφών με κάποιους ποδοσφαιριστές και εκείνο που απομένει, για να ανακοινωθούν, είναι να ολοκληρωθούν τα συμβόλαιά τους την 30ή Ιουνίου.

Οι

δύο Ολλανδοί, Φαλξ και Πάους, είχαν αρχίσει δουλειά πριν έρθουν καν στην Κύπρο, με στόχο το ρόστερ της ομάδας να είναι συμπληρωμένο, σε ικανοποιητικό βαθμό, μέχρι τις 13 Ιουλίου, όταν θα αρχίσει η βασική προετοιμασία στις Πλάτρες. Στην Ανόρθωση δηλώνουν, καθημερινώς, ότι δεν θα βιαστούν, αναφορικά με την ενίσχυση, αφού στόχος είναι να εξευρεθούν οι κατάλληλοι ποδοσφαιριστές που θα ταιριάξουν στο νέο πλάνο του Αντρέ Πάους. Στην παρουσίαση του Σταν Φαλξ λέχθηκε ότι η Ανόρθωση χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές, με έξι - εφτά ποδοσφαιριστές. Αριθμός που, ενδεχομένως, να είναι μην είναι αρκετός, αφού πέραν των Σεράν, Άντιτς, Εντέ, Ιακοβένκο και Μάκου, που αποχωρούν, δεν υπολογίζονται οι Γκαρσία και Βαλβέρδε ενώ ανοιχτά παραμένουν τα θέματα των Καμίνσκι, Γκονσάλβες και Τζέισον Δημητρίου. Συνεπώς, είναι πολύ λογικό οι προσθήκες να ξεπεράσουν τις εφτά.

Το αρχικό πλάνο των Φαλξ και Πάους κάνει λόγο για απόκτηση κεντρικού αμυντικού που θα μπορεί όμως να παίξει σε κέντρο και άκρα, αμυντικού μέσου, επιτελικού χαφ και ακραίου επιθετικού, που θα έχουν ευχέρεια και στο σκοράρισμα, καθώς και σέντερ φορ-δεινό γκολτζή.

Keywords
Τυχαία Θέματα