Χριστοδουλίδης: Καλή η χθεσινή συνάντηση των διαπραγματευτών

Στη Λευκωσία η χθεσινή προπαρασκευαστική συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο πλευρών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, δεν κατέληξε σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αφήνοντας τις αποφάσεις για την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης,

μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, διέψευσε σήμερα πληροφορίες ότι η συνάντηση των δύο διαπραγματευτών δεν ήταν καλή. Οι κύριοι Μαυρογιάννης και Ναμί, είπε, προέβησαν σε ανταλλαγή απόψεων επί όλων των κεφαλαίων.

Συμφωνήθηκε ότι στην αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί θα παρουσιαστούν οι διαφωνίες στα πιο σημαντικά θέματα επί όλων των κεφαλαίων και θα αποφασιστεί σε επίπεδο ηγετών από ποιο θέμα θ’ αρχίσει η συζήτηση.

Στην αυριανή συνάντηση οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα καθορίσουν και την ατζέντα των συνομιλιών.

Την ίδια ώρα το θέμα της αναδιαμόρφωσης στρατηγικής εγείρουν εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε πληροφορίες, που μετέδωσε το Σίγμα, ότι στο Εθνικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς, που διαφωνούν με τους χειρισμούς, να υποβάλουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους για την αλλαγή στρατηγικής.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη, Στάνισλαβ Οσάτσι, ενώ χθες είχε συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα, Καθρίν Αν Ντόχερτι.

Γενικότερα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο τραπέζι των συνομιλιών και τις συζητήσεις στο κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα