Θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα;

ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ

Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα γραφής από κάποιους νεοφερμένους κατά τον μήνα Ιανουάριο, ειδικά σε μεγάλες ομάδες, οι οποίοι όχι απλώς άρχισαν να καθιερώνονται, αλλά και έχουν ηγετικό ρόλο.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες που ενισχύθηκαν, ποντάρουν πάρα πολύ στην παρουσία των νέων αποκτημάτων, ειδικά τώρα που κάθε αγωνιστική έχει ντέρμπι, και βέβαια στη διαδικασία των μπαράζ, όπου όλοι οι αγώνες θα έχουν τον χαρακτήρα του ντέρμπι.

Λέτε να είναι η φετινή χρονιά εξαίρεση στον κανόνα στη δεύτερη περίοδο μετεγγραφών;
Πάντως, όπως δείχνουν τα πράγματα,

μάλλον θα έχουμε να λέμε για τη φετινή περίοδο τα καλύτερα, και δεν αναφέρομαι μόνο στους προερχόμενους από Ελλάδα ή τους κοινοτικούς και τους ξένους, αλλά και στις λεγόμενες εσωτερικές μετεγγραφές.

Και ήρθαν σε μια περίοδο που έχει μπόλικο ενδιαφέρον για τη μάχη του τίτλου, αλλά και την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και βέβαια η γενική τους προσφορά πιθανότατα να παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια των ομάδων τους να πετύχουν τους στόχους τους.

Λέμε πολλές φορές ότι, σε βάθος χρόνου, όταν δηλαδή η μπάλα γίνει πιο βαριά και η πίεση φτάσει στο ζενίθ, θα τα καταφέρουν οι ομάδες με βάθος πάγκου αλλά και μπόλικη ποιότητα.

Και στους δυο πολύ σημαντικούς τομείς, όπως και να το αντικρίσει κανείς το θέμα, θα παραδεχτεί ότι σημαντικός θα είναι, στην τελική, ο ρόλος που θα διαδραματίσουν τα νέα αποκτήματα.

Είναι που είναι μικρές γενικά οι διαφορές στον βαθμολογικό πίνακα, όπως και να το κάνουμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες αρκούν για να αλλάξουν πολλά στα υπάρχοντα δεδομένα.

Κατά τα άλλα, συνεχίζεται ο απόηχος του ντέρμπι στο ΓΣΠ, αλλά όπου να 'ναι οι προβολείς θα στραφούν στο Τσίρειο, στη συνέχεια στο «Αρένα», στο «Παπαδόπουλος» και πάλι στο ΓΣΠ…

Είναι που είναι μαζεμένα τα ντέρμπι, ίσα που προλαβαίνουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να ασχοληθούν με τα αμέσως προηγούμενα και επικεντρώνονται στα επόμενα.

Αυτή είναι άλλωστε και μια από τις ομορφιές του αθλήματος, ότι δεν έχεις καιρό ούτε για έντονους πανηγυρισμούς ούτε και για δάκρυα…

Και το ίδιο συμβαίνει και στους άλλους ομίλους, πέραν της πρώτης πεντάδας, όπου σε 4 μόλις αγωνιστικές θα κριθεί ποιος θα ακολουθήσει την Αναγέννηση στην πιο κάτω κατηγορία και ποιος θα εισέλθει τελικά στην πρώτη εξάδα.

Όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή και μάλλον στο φινάλε της κανονικής περιόδου θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, πιθανόν και διά μέσου ισοβαθμιών…

Γι' αυτό και επιβάλλεται όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε αυτήν την κρίσιμη καμπή στην οποία εισήλθε ο μαραθώνιος, ώστε στο τέλος του δρόμου να απονεμηθεί αγωνιστική δικαιοσύνη παντού.

Και έρχονται και κάποιες αλλαγές από την ΟΥΕΦΑ που αφορούν στα της νέας διαδικασίας που θα ακολουθείται από τη μεθεπόμενη ευρωπαϊκή χρονιά, με τις οποίες θα ασχοληθούμε λίαν συντόμως.

Εκ πρώτης όψεως, όμως, φαίνεται να δυσκολεύουν περαιτέρω τα πράγματα για τους εκάστοτε εκπροσώπους μας στις δυο ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα