Χίντινκ: "Η Τσέλσι είναι σε κακή κατάσταση"

Ο Γκους Χίντινκ εμφανίζεται ιδιαιτέρως σκεπτικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Τσέλσι, παρά την επιθυμία του Ρομάν Αμπράμοβιτς και την άρνηση του Κάρλο Αντσελότι. Μυστήριο με Εντέν Αζάρ.

Ο Γκους Χίντινκ βρίσκεται από την Παρασκευή στο Λονδίνο ώστε να συζητήσει το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Τσέλσι και από τις δηλώσεις του προκύπτουν αρκετές αμφιβολίες για το εάν θα αποδεχθεί την πρόταση των "μπλε".

Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα "De Telegraaf",

ο 69χρονος προπονητής εξήγησε ότι θέλει "αρκετά καλή πληροφόρηση" πριν πάρει την απόφασή του.

"Η Τσέλσι βρίσκεται σε κακή κατάσταση και υπάρχει λόγος γι' αυτό. Το εάν θα βρεθώ ή όχι στο επόμενο παιχνίδι εξαρτάται από την πρόωρη συζήτησή μου. Κατόπιν, θα αποφασίσω εάν πρέπει να παραμείνω στο Λονδίνο περαιτέρω".

Σύμφωνα με το ολλανδικό "Fox Sports", ο πρώην υπηρεσιακός τεχνικός των "μπλε" το 2009, δήλωσε: "Βρισκόμαστε ακόμη σε συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων. Είναι πιθανό να εξαντλήσουμε και το Σαββατοκύριακο σε κουβέντες. Μπορεί να χρειαστούν ώρες ή μέρες μέχρι να πω ναι η όχι. Τα νέα είναι φρέσκα. Πρώτα πρέπει να δω καλά τι συμβαίνει".

Στην προπόνηση ο Αμπράμοβιτς

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, δεν βρισκόταν στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Κόμπαμ την Πέμπτη, για την απόλυση του Ζοζέ Μουρίνιο, ωστόσο έκανε το ταξίδι μία ημέρα αργότερα για να δει από κοντά την προπόνηση και να υποδεχθεί τον Χίντινκ.

Οι δυο τους, εξάλλου, διατηρούν άριστες σχέσεις, τόσο από τη θητεία του στην εθνική Ρωσίας, όπου ο Ρώσος μεγιστάνας πλήρωνε μέρος του πλουσιοπάροχου συμβολαίου του, όσο και από την προηγούμενη θητεία του Ολλανδού στον σύλλογο, η οποία απέφερε το Κύπελλο Αγγλίας και έναν αποκλεισμό στα ημιτελικά του Champions League από την Μπαρτσελόνα, μετά από έναν αγώνα όπου προέκυψαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Λονδρέζων.

Ο πρώην προπονητής και συνεργάτης του Χίντινκ στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Ρέι Γουίλκινς, δήλωσε τα καλύτερα γι' αυτόν: "Σε υπηρεσιακή βάση, ο καλύτερος για τη δουλειά είναι ο Γκους Χίντινκ. Δεν βλέπω κάποιον άλλον. Το να τον βάλεις μαζί με τον Στιβ Χόλαντ δίπλα του είναι η κατάλληλη επιλογή".

Μία επιλογή την οποία προχώρησε ένα βήμα παραπάνω η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας, στην οποία βρέθηκε ο Ολλανδός το 2005-2006. Μέσω μηνύματος στο twitter, του έδωσε συγχαρητήρια για την πρόσληψή του, μέχρι να το αποσύρει αργότερα, όταν έγινε αντιληπτό ότι υπάρχουν μόνο συζητήσεις προς το παρόν.

"Μύλος" με Αζάρ

Όπως αναφέρει η αγγλική "Telegraph", η τελευταία πράξη του Ζοζέ Μουρίνιο πριν από την απόλυσή του ήταν να ετοιμάσει την αποστολή για την προσεχή αναμέτρηση με αντίπαλο τη Σάντερλαντ στο Λονδίνο.

Σε αυτήν δεν περιλαμβανόταν το όνομα του περσινού MVP της χρονιάς, Εντέν Αζάρ, ο οποίος είχε τραυματιστεί στον αγώνα με τη Λέστερ και είχε ζητήσει να γίνει αλλαγή, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται πλέον ότι όντως υπήρχε πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Πορτογάλος αρχικά είχε στηρίξει την απόφαση του παίκτη του, εξιστορώντας τι είχε συμβεί και πως ο Βέλγος πρώτα δοκίμασε το πόδι του και μετά ζήτησε αλλαγή, ωστόσο από τις προσεχείς προπονήσεις έγινε γνωστό ότι δεν υπήρχε κανένα σοβαρό πρόβλημα, κάτι που φαίνεται να εξόργισε τον Special One.

Αν και ο Χίντινκ σίγουρα δεν θα βρεθεί στον πάγκο της Τσέλσι στον αγώνα με τις "μαύρες γάτες" το Σάββατο, κανείς δεν γνωρίζει τούτη τη στιγμή εάν στον αγώνα θα βρίσκεται κι ο διεθνής μεσοεπιθετικός.
Διάψευση από Αντσελότι

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε στον "Guardian" και υποστήριξε ότι δεν έχει δεχθεί προσέγγιση από τους ανθρώπους της Τσέλσι, ώστε να επιστρέψει στον σύλλογο όπου διαδέχθηκε τον Χίντινκ το καλοκαίρι του 2009 και με τον οποίο πανηγύρισε το νταμπλ του 2010.

Ο 56χρονος Ιταλός, εξάλλου, προαλείφεται για διάδοχος του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν Μονάχου το προσεχές καλοκαίρι, γεγονός που είχε σχολιάσει την προηγούμενη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι κάνει μαθήματα γερμανικών.

"Η Γερμανία είναι πολύ δύσκολη, αλλά εάν ήταν εφικτό για τον Τζιοβάνι Τραπατόνι, μπορώ να το κάνω κι εγώ", πρόσθεσε αναφερόμενος στη θητεία του συμπατριώτη του στους Βαυαρούς.

Από εκεί και πέρα, για μόνιμη θέση στην Τσέλσι είτε από τώρα είτε από το τέλος της σεζόν ακούγονται έντονα τα ονόματα του πρώην τεχνικού των Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Χουάντε Ράμος, καθώς και αυτό του προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγο Σιμεόνε.

Keywords
Τυχαία Θέματα