Χατζηγεωργίου:Δημιουργία μόνιμης επιτροπής ΕΚ για διαφθορά

Τη δημιουργία μόνιμης επιτροπής εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής προτείνουν Χατζηγεωργίου και Κούλογλου.

Σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και κάτι, ο Τάκης Χατζηγεωργίου ξεκαθάρισε ότι "το έργο της επιτροπής που συστάθηκε μετά τη διαρροή των Panama Papers ολοκληρώθηκε, καθώς ήταν μια ad hoc επιτροπή, η οποία ως στόχο είχε να θεσπίσει κανόνες για περαιτέρω καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της κλοπής κ.τ.λ.".

Τόνισε ότι δεν ήταν στόχος να βρεθούν ένοχοι και να τιμωρηθούν, καθώς δεν είναι αρμοδιότητα του Ευρωκοινοβουλίου κάτι τέτοιο.

Η διαρροή των Paradise Ρapers έφερε στο φως ακόμα μια φορά, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου, την ανάγκη για την ύπαρξη μιας μόνιμης επιτροπής που να έχει ως στόχο την καταστολή-περιορισμό του καρκινώματος που ονομάζεται διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος της πρότασης την οποία στηρίζουν και οι Πράσινοι, όπως είπε.

Πρόκειται για τεράστια οικονομικά μεγέθη, που αγγίζουν τα 2,5 τρις δολάρια, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσα δισ. θα εισέπρατταν τα κράτη αν φορολογούνταν τα ποσά αυτά, επεσήμανε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, για να συνεχίσει λέγοντας πως θα μπορούσαν να ληφθούν ενισχυτικά μέτρα τόσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και για την ανάπτυξη στις χώρες οι οποίες επηρεάζονται.

Σε σχέση με το αν εμπλέκεται η Κύπρος στα συγκεκριμένα έγγραφα ή όχι, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει Κύπριος δημοσιογράφος στην ομάδα διερεύνησης των εγγράφων και γι' αυτό είναι δύσκολο να βρουν τι συμβαίνει μέχρι στιγμής σε σχέση με την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα