Επ. Μαλά: Θωράκιση απέναντι σε διαφθορά και διαπλοκή

Σε ανακοίνωση, το επιτελείο Σταύρου Μαλά αναφέρθηκε σε θέματα διαφθοράς και διαπλοκής, τονίζοντας ότι πρέπει να θωρακιστεί η Κύπρος απέναντι στη διαφθορά και διαπλοκή.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Η χώρα μας δεν τα πηγαίνει καλά στα θέματα της διαφθοράς και της διαπλοκής, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, διαβεβαιώνοντας ότι η διακυβέρνησή του θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Γενικό Ελεγκτή κ.

Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε ότι σήμερα πραγματοποιεί δυο υψίστης σημασίας συναντήσεις, η μια με τον Γενικό Ελεγκτή και η άλλη με τον Γενικό Εισαγγελέα. Όπως είπε, είναι υποχρέωσή του να επισκεφθεί τους εκπροσώπους αυτών των δυο ανεξάρτητων θεσμών, οι οποίοι επιτελούν ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο στην καταπολέμηση της διαπλοκής και διαφθοράς.

Βρισκόμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης του προγράμματός μας και οι γνώσεις και εμπειρίες τόσο του Γενικού Ελεγκτή όσο και του Γενικού Εισαγγελέα θα είναι για εμάς πολύ σημαντικές, ώστε να θωρακίσουμε τη χώρα μας με δυο ανεξάρτητους θεσμούς και να έχουμε μια διακυβέρνηση, η οποία να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια.

Παράλληλα, ο Σταύρος Μαλάς, υπογράμμισε ότι «είμαστε υπέρ της οικονομικής ανεξαρτησίας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όπως και της Γενικής Εισαγγελίας με ένα διαφορετικό τρόπο εκεί, κι αυτό θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας».

Συνεχίζοντας, ο Σταύρος Μαλάς έστειλε το μήνυμα ότι «οι πολιτικοί εκλέγονται από τους πολίτες, αλλά πρέπει να έχουν την πολιτική φιλοσοφία και την προπαίδεια να ανέχονται τον έλεγχο. Και οι ανεξάρτητοι θεσμοί είναι η ασφαλιστική δικλείδα ελέγχου των εκλεγμένων αξιωματούχων κι αυτό προάγει τη δημοκρατία».

Απευθυνόμενος στον Γενικό Ελεγκτή, ο Σταύρος Μαλάς εξέφρασε την αγωνία «γιατί η χώρα μας στη διαφθορά και τη διαπλοκή δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά. Κι αυτός, πρόσθεσε, είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για την πρόοδο ακόμη και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας».

Ερωτηματικά για δωρεά τεμαχίου στο Πέρα Πεδί

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να εξετάσει το θέμα της επένδυσης στο Πέρα Πεδί ο Σταύρος Μαλάς απάντησε ότι πολύ καλά θα κάνει ο Γενικός Ελεγκτής να το ελέγξει αφού έχει κληθεί από τον Πρόεδρο. Ωστόσο, υπέδειξε, δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά γιατί ο Πρόεδρος ένιωσε την ανάγκη να δωρίσει αυτό το τεμάχιο, το οποίο του ανήκει. Αν δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, γιατί να το δωρίσει, διερωτήθηκε. Τέλος, ο Σταύρος Μαλάς δήλωσε σίγουρος ότι ο Γενικός Ελεγκτής θα εξετάσει το θέμα στα πλαίσια της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα