ΚΕ: Σταθμός στις σχέσεις με τη Γαλλία η επίσκεψη του ΠτΔ

Σταθμό στις σχέσεις με τη Γαλλία αποτελεί η χθεσινή επίσκεψη του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη στο Παρίσι και ειδικότερα με τον ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του από το Προεδρικό Μέγαρο, επεσήμανε ότι ήταν εξαιρετικά θετικά και σημαντικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης σε πολλαπλά

επίπεδα.

Ενημέρωσε ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Γαλλίας σε σχέση με τη χρήση της Βάσης στο Μαρί, την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πρόθεση να αναβαθμίσει. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επισκεφθούν την Κύπρο υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας για να συζητήσουν συγκεκριμένα ζητήματα που άπτονται της πιο έντονης συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα αυτό.

Επεσήμανε τη στήριξη τόσο στην επίλυση του Κυπριακού όσο και στους ενεργειακούς σχεδιασμούς τους οποίους στηρίζει η Γαλλία, όπως είπε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έκανε δηλώσεις, επίσης, για την γκάφα του Υπουργείου Παιδείας να δημοσιοποιήσει πρόωρα τα θέματα των εξετάσεων για τις λίστες διορισίμων.

Τόνισε ότι πρόθεση του ΠτΔ είναι να γίνει ό,τι χρειαστεί για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων για τη λίστα διορισίμων, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ατυχές και απαράδεκτο αυτό περιστατικό δεν επηρεάζει τη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, που είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους.

Δείτε όλες τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, τόσο για την επίσκεψη στη Γαλλία αλλά και για τα εσωτερικά ζητήματα, στο βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα