Απομονώθηκε βακτηρίδιο στην Εντατική Νεογνών στο Μακάρειο

Έχουν ληφθεί όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την απομόνωση του βακτηριδίου, που εμφανίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο και προκάλεσε αναστάτωση, διαβεβαιώνει το Υπουργείο Υγείας και τονίζει ότι έχει ληφθεί πρόνοια όπως τα νέα περιστατικά νοσηλεύονται σε ξεχωριστό χώρο.

Σε ανακοίνωση το Υπουργείο αναφέρει ότι η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος Γ’ αλλά και το ίδιο το Υπουργείο "παρακολουθούν στενά την κατάσταση και έχουν λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την

απομόνωση του μικροβίου και τον περιορισμό της εξάπλωσής του".

"Όλα τα περιστατικά νεογνών που έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο στέλεχος βακτηριδίου έχουν απομονωθεί, λήφθηκαν όλα τα μέτρα προφύλαξης και αντιμετωπίστηκαν με κατάλληλη αγωγή. Η κατάσταση των νεογνών είναι σταθερή και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Πέραν των πιο πάνω, έχει ληφθεί πρόνοια όπως τα νέα περιστατικά να νοσηλεύονται σε ξεχωριστό χώρο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Sigmalive επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Φίλων Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, Θερμοκοιτίδα Αγάπης, κ. Ξ. Ξενοφώντος, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις ενέργειες που έγιναν από το προσωπικό της Μονάδας και το Μακάρειο Νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, "Διαχρονικά η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου αποτελεί μια άρτια μονάδα. Γι αυτό και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας, για το καλό των νεογνών που την έχουν ανάγκη και των γονέων τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα