ΔΗΣΥ για CYTA: Στρατηγικός επενδυτής για μέλλον εργαζομένων

Μόνο με την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στη Cyta θα διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος την ίδια ώρα εκφράζει την ελπίδα να επικρατήσουν οι σοφότερες σκέψεις “για να κάνουμε τώρα, που είναι η κατάλληλη ώρα, τις αναγκαίες αλλαγές για τον τόπο”.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στους χειρισμούς της Κυβέρνησης για την Cyta αλλά

και την Αρχή Λιμένων, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η Κυβέρνηση πράττει αυτό που θεωρεί ότι εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πολιτική θέση για οποιοδήποτε πολιτικό ζήτημα, μείζον ή ελάσσων, που δεν θα δημιουργήσει κάποιες αντιδράσεις, ειδικά από ομάδες πολιτών που θεωρούν ότι επηρεάζονται τα κεκτημένα τους.

Σημείωσε όμως ότι μια Κυβέρνηση, δεν βλέπει μόνο τα συμφέροντα των συγκεκριμένων ομάδων, αλλά το ευρύτερο συμφέρον του τόπου.

Για τις πολιτικές αντιδράσεις ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ΔΗΣΥ έχουν συνηθίσει το γεγονός ότι στην Κύπρο υπάρχει, κατά την έκφρασή του, ένας κανόνας.

“Υπάρχουν συγκεκριμένα κόμματα, στο χώρο της αντιπολίτευσης όπου οι αντιδράσεις τους είναι προβλέψιμες για οποιοδήποτε θέμα, η άρνηση είναι η μόνη πολιτική τους προσέγγιση αλλά και η υποστήριξη των οποιοδήποτε αιτημάτων της οποιασδήποτε ομάδας πολιτών, δικαίων ή παρατραβηγμένων, βρίσκει την καθολική στήριξη σχεδόν της ολότητας των κομμάτων της αντιπολίτευσης”, ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε συγκεκριμένα ότι όσον αφορά την Αρχή Λιμένων, η Βουλή ψήφισε, με συντριπτική πλειοψηφία πλην του ΑΚΕΛ και ίσως κάποιας αποχής και άλλης αρνητικής ψήφου, την αποκρατικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού.

“Το βέβαιο είναι ότι ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ψήφισαν την αποκρατικοποίηση της Αρχής Λιμένων και πολύ σωστά έπραξαν, και το ΑΚΕΛ που καταψήφισε την αποκρατικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού, είναι το κόμμα που όταν ήταν στην εξουσία, δρομολόγησε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας, και πολύ σωστά έπραξε τότε”, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο ΔΗΣΥ είναι η εμπροσθοφυλακή “στο να δεχόμαστε τα πυρά για να μένει η Κυβέρνηση στο κύριό της ρόλο να παίρνει τις ωφέλιμες για τον τόπο αποφάσεις”.

Για την Cyta ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε ότι η αποκρατικοποίησή της και η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, θα βοηθήσει την κυπριακή οικονομία, τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και είναι δια μέσου του στρατηγικού επενδυτή που θα διασφαλιστούν όλοι ανεξαίρετα οι εργαζόμενοι στην Αρχή.

“Κανείς δεν μπορεί να τους διασφαλίσει με απόλυτο τρόπο εάν η Cyta παραμείνει κρατική και συνεχίζονται οι λανθασμένες και με κομματικά κριτήρια αποφάσεις των εκάστοτε κομματικά διορισμένων Διοικητικών Συμβουλίων, τα ζήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες ανεξάρτητα ποιοι κυβερνούσαν”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και του τομέα των τηλεπικοινωνιών, θα φέρει στον τόπο μας εκατοντάδες εκατομμύρια ως ξένες επενδύσεις, σε μια οικονομία που ενώ έχει σταθεροποιηθεί, θέλει φρέσκο χρήμα.

“Θα βοηθήσει στη καλυτέρευση των προσφερομένων υπηρεσιών αλλά όπως είπα και πριν, διασφαλίζει και το μέλλον των εργαζομένων. Θέλω να πιστεύω ότι και σε αυτό το θέμα θα επικρατήσουν οι σοφότερες σκέψεις για να κάνουμε τώρα που είναι η κατάλληλη ώρα τις αναγκαίες αλλαγές που τις έχει ανάγκη ο τόπος”, συνέχισε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα