ΑΠΟΕΛ: Σφιχταγκαλιάζει τον τίτλο αλλά…

Τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο ΑΠΟΕΛ κρατά στην αγκαλιά του τον τίτλο. Η νίκη σε βάρος της «αιώνιας αντιπάλου» κάλλιστα θεωρείται νίκη τίτλου, καθώς οι πέντε βαθμοί διαφορά από τη 2η θέση δίνουν τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του Φινκ.

Η νίκη επί της Ομόνοιας ήρθε μετά από ένα παιχνίδι με τεράστιες ανατροπές στην εξέλιξη του σκορ, και αξίζουν αναφοράς ορισμένες βασικές διαπιστώσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του Φινκ, όταν έμεινε πίσω στο σκορ

με 1-2. Ναι μεν για ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ είναι αδικαιολόγητα τα δύο γκολ με τον τρόπο που τα δέχτηκε, την ώρα που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα. Και τα δύο προήλθαν από σοβαρά λάθη. Στο πρώτο ο Καρλάο ήταν ευδιάκριτο πως δεν μπορούσε να τρέξει για να μαρκάρει, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και αποσύρθηκε αμέσως μετά. Στο δεύτερο ο Χιώτης υπέπεσε σ’ ένα από τα πιο εύκολα λάθη της μεγάλης του καριέρας. Όμως, η αντίδραση των ποδοσφαιριστών από το 56ο λεπτό και μετά ήταν εντυπωσιακή. Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ που έφεραν την ανατροπή, αλλά η όλη προσπάθεια που έγινε από τους «γαλαζοκίτρινους» ποδοσφαιριστές. Παρέμειναν συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο τους. Έβγαλαν πολλές επιθέσεις από τα πλάγια και από τον κεντρικό άξονα και δημιούργησαν ξεκάθαρες φάσεις για γκολ, τόσο όταν το σκορ ήταν 1-2, όσο και όταν έφτασε το 2-2. Ακόμη, μέσα από το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ και ενόψει της συνέχειας, διαπιστώνονται και τα ακόλουθα.
-Ο Ρίισε πρόσθεσε ακόμα δύο ασίστ στο ενεργητικό του και έφτασε τις επτά στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που σκόραρε και τέσσερεις φορές.
-Ο Αλεξάνδρου που προτιμήθηκε στην ενδεκάδα σε ακόμα ένα αιώνιο ντέρμπι ήταν θετικός, με αποκορύφωμα το σημαντικό γκολ που πέτυχε, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 2-2.
-Ο Τζιμπούρ σημείωσε το πιο καθοριστικό γκολ της χρονιάς. Ήταν στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλο συμπαίκτη του: Να σκοράρει. Ο Αλγερινός έφτασε αισίως στα 12 γκολ και παρόλο που δεν είναι παίκτης που εντυπωσιάζει με τις ενέργειές του, επιβεβαιώνει ότι είναι γεννημένος γκολτζής.
-Εύστοχες μπορούν να χαρακτηριστούν οι αλλαγές που έκανε ο Τόρτσεν Φινκ, αφού έπιασαν τόπο. Ο Αλωνεύτης από τη στιγμή που πέρασε στο παιγνίδι ήταν κίνδυνος- θάνατος και έκανε πολλές επελάσεις από την αριστερή πτέρυγα. Ουσιαστική ήταν και η συνεισφορά του Εφραίμ, ενώ ο Κακά που αντικατέστησε τον Καρλάο έκανε καλό παιγνίδι.
-Σταθερή αξία οι Μοράις, Σέρτζιο, Αμορίν, ο κάθε ένας έκανε σωστά τα καθήκοντά του, με άξιους συμπαραστάτες τους Χαραλαμπίδη, Ντε Βινσέντι και Γκόμες. Επίσης, όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν είχαν πάθος. Η αποφασιστικότητά τους φαινόταν και ήταν ένας από τους λόγους που ακολούθησε η ανατροπή.

Η προσοχή στον Απόλλωνα
Από σήμερα το αιώνιο ντέρμπι περνά στην ιστορία για τον ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα γυρίσουν σελίδα και θα επικεντρωθούν στο παιγνίδι του Τσιρείου με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Η ομάδα του Φινκ με τρίποντο διατηρεί πιθανότητες να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια. Αυτό θα συμβεί αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει τον Ερμή. Ωστόσο, δεν το αντιμετωπίζουν έτσι στον «Αρχάγγελο». Σύμφωνα με τα λεγόμενα των παικτών, αλλά και των ανθρώπων της ομάδας, τίποτα δεν τελείωσε, παρά το τεράστιο προβάδισμα των πέντε βαθμών. Οι επίδοξοι πρωταθλητές θα προετοιμαστούν για το σαββατιάτικο ματς, με τον Τόρτσεν Φινκ να μην υπολογίζει τον Ρίισε που συμπλήρωσε κάρτες. Από την άλλη επανέρχεται ο Λάνιγκ, και κατά πάσα πιθανότητα οι Βινίσιους και Σέρινταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα