Oμόνοια: Η ώρα της σωστής διαχείρισης

Είναι μια ώρα δύσκολη για την Ομόνοια και θα πρέπει να τη διαχειριστεί σωστά, αν θέλει να μείνει ζωντανή στη μάχη της Ευρώπης. Η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ έχει προκαλέσει αρκετές παρενέργειες, αγωνιστικές και μη, που θα πρέπει να τύχουν ορθολογιστικής αντιμετώπισης, ώστε να ξεπεράσει την απογοήτευση και να υψώσει ξανά κεφάλι. Οι «πράσινοι» έχουν ηττηθεί άλλες δύο φορές φέτος από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά η τρίτη ήταν και η πιο φαρμακερή, με όλη τη σημασία της λέξεως. Ο τρόπος που

ήρθε στις καθυστερήσεις πλήγωσε τους παίκτες του Κώστα Καϊάφα, όπως τους πλήγωσαν και οι διαιτητικές αποφάσεις.

Είναι υποχρεωμένοι όμως να κοιτάξουν μπροστά, για να κυνηγήσουν μέχρι τέλους μια θέση που οδηγεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Η Ομόνοια θα πρέπει να χτίσει πάνω στη συνολική της παρουσία στο προχθεσινό ντέρμπι. Για άλλη μια φορά κέρδισε τις εντυπώσεις, έστω και αν δεν έθελξε με την απόδοσή της. Υπό τις περιστάσεις και τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν, όμως, κατά τη διάρκεια του αγώνα, η παρουσία της κρίνεται τότε ικανοποιητική. Το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ είχε αρχίσει καλά για την Ομόνοια, που άρχισε με ενδεκάδα-έκπληξη και μάλιστα έφτασε κοντά και στο γκολ (δοκάρι Γκουλόν), ενώ θα μπορούσε να έπαιρνε και πέναλτι, λίγο αργότερα, στη φάση με τον Σκέμπρι. Η επιλογή του Καϊάφα με Ράμος-Φοφανά-Σκέμπρι στην επίθεση δούλεψε καλά, αφού η Ομόνοια ήταν ευέλικτη και μπήκε στο παιχνίδι με καλύτερα πατήματα.
Ωστόσο, η φάση που στιγμάτισε την προσπάθειά της ήταν η αποβολή του Λομπιανίτζε. Πέρα για πέρα αυστηρή, και σε μια φάση για την οποία το πλάγιο άουτ δόθηκε ανάποδα, σε βάρος της Ομόνοιας. Η αποβολή έφερε εκνευρισμό και αναδιάρθρωση του πλάνου της τεχνικής ηγεσίας.
Η Ομόνοια αν και πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, με ένα επίσης αμφισβητούμενο σφύριγμα, βρήκε το σθένος να γυρίσει στο παιχνίδι με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον ακούραστο Νούνο Ασίς. Όμως δεν έγινε σωστή διαχείριση του προβαδίσματος που πήρε. Το παιχνίδι πήρε ένα γρήγορο, αχαλίνωτο ρυθμό και η Ομόνοια έπεσε στην παγίδα. Έδωσε την ευκαιρία στον ΑΠΟΕΛ να τη βρει αμυντικά εκτός ισορροπίας και στη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να την ισοφαρίσει… Βεβαίως, μέσα σε αυτό τον τρελό ρυθμό, θα μπορούσε και η Ομόνοια να πετύχαινε το 3-1 και τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ήταν η φάση με τον Οικονομίδη που βρέθηκε φάτσα με τον Χιώτη, αλλά καθυστέρησε και η ευκαιρία έκανε φτερά. Ήρθε και το 2-2 καπάκι και πλέον θα έπρεπε να σώσει, τουλάχιστον, τον ένα βαθμό. Δεν άντεξε όμως. Λύγισε σε ένα καθοριστικό σημείο και τώρα έχει να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Όλα τα λεφτά
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η Ομόνοια θα παίξει σχεδόν ολόκληρη τη χρονιά στο επικείμενο ντέρμπι με την Ανόρθωση, στο ΓΣΠ. Η χθεσινή ισοπαλία της «Κυρίας» κόντρα στον Ερμή, ήταν το μοναδικό θετικό της αγωνιστικής, αφού αν μη τι άλλο το «τριφύλλι» διατηρήθηκε στην 4η θέση και το ερχόμενο Σάββατο θα έχει την ευκαιρία να θέσει ουσιαστικά εκτός της κούρσας για την Ευρώπη την ομάδα της Αμμόχωστου. Επειδή όμως η 4η θέση δεν είναι από μόνη της προνομιούχα, ο αντικειμενικός στόχος για τους «πράσινους» είναι η 3η θέση, από την οποία βρίσκονται στο -2.
Για το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου ο Κώστας Καϊάφας θα στερηθεί τις υπηρεσίες τριών βασικών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι. Ο λόγος για Ασίς, Σκέμπρι, Λομπιανίτζε.

Keywords
Τυχαία Θέματα