Έρχεται και βλέπει Ακιντζί ο Έϊντε

Eξελίξεις στο κυπριακό δρομολογεί η άφιξη σήμερα στην Κύπρο του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, ο οποίος θα παραμείνει στο νησί μέχρι τις 12 Μαΐου.

Σήμερα, στις 17.30 το απόγευμα, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα έχει συνάντηση με τον νέο ηγέτη των Τ/κ, Μουσταφά Ακκιντζί.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος

Χριστοδουλίδης, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι η συνάντηση του Νορβηγού διπλωμάτη με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί, καθώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θ’ αναχωρήσει αύριο αρχικά για την Πολωνία και από κει για τη Ρωσία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα, 70 χρόνια μετά τη συνθηκολόγηση των ναζί, στις 9 Μαΐου 1945.

Καθοριστική θεωρείται, εξάλλου, η μετάβαση την Τετάρτη του Μουσταφά Ακκιντζί στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πρώτο του ταξίδι μετά τις ψευδοεκλογές ο Μουσταφά Ακκιντζί θα συνοδεύεται από τον νέο Τ/κ διαπραγματευτή, Οζντίλ Ναμί.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακκιντζί, παρουσία του κ. Άιντα.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης θα είναι η ανακοίνωση της επανέναρξης των συνομιλιών.

Παράλληλα, αναμένεται να γίνει ανοικτή συζήτηση για το Κυπριακό, χωρίς, όμως, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων να υπεισέλθουν σε επίπεδο διαπραγμάτευσης.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί και το θέμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και κυρίως το θέμα της Αμμοχώστου.

Δεν αποκλείεται συμφωνία για είσοδο εμπειρογνωμόνων στην περίκλειστη πόλη, με το θέμα της διασύνδεσης Αμμοχώστου - παράνομου αεροδρομίου Τύμπου ν’ αφήνεται για συζήτηση μεταγενέστερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα