ΑΠΟΕΛ: Η ευκαιρία που έψαχνε ο Σέρινταν

Τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΑΠΟΕΛ αναγκάζουν τον Γιόστεν Φινκ να ανακατέψει την τράπουλα, ώστε να βρει λύσεις ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ένας από τους μεγάλους «πονοκέφαλους» τη δεδομένη στιγμή για τον Γερμανό τεχνικό, πέραν του κέντρου της άμυνας, είναι και η γραμμή κρούσης, αφού μετά τον Μαντούκα, που είναι παροπλισμένος από τις 15 Δεκεμβρίου (6 γκολ), ήρθε να προστεθεί και η απουσία του πρώτου σκόρερ της ομάδας (9 γκολ) Ράφικ Τζιμπούρ ενόψει του ντέρμπι κορυφής (τέσσερεις

κίτρινες). Πέραν της τιμωρίας του, ο Αλγερινός αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού και βρίσκεται στη Γερμανία, όπου ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κλήρος για τη γραμμή κρούσης πέφτει στους Σέρινταν και Πιέρο Σωτηρίου, οι οποίοι θα κληθούν να αναλάβουν το βάρος της επιθετικής γραμμής του ΑΠΟΕΛ. Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία.

Ιδιαίτερα ο Ιρλανδός φορ, ο οποίος την περσινή περίοδο ήταν από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος, σκοράροντας πέντε γκολ, τα οποία αποδείχτηκαν καθοριστικά. Ειδικά το γκολ που πέτυχε στην τελευταία αγωνιστική εις βάρος της ΑΕΛ και που ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο στην ομάδα του.

Τη φετινή περίοδο ο Σέρινταν έχει λάβει μέρος σε 17 αγώνες, στους εννέα εκ των οποίων ήταν στο αρχικό σχήμα. Συνολικά μετρά 955 λεπτά συμμετοχής και έχει πετύχει τρία γκολ. Στον ΑΠΟΕΛ ποντάρουν αρκετά στον Ιρλανδό φορ, ο οποίος έχει ενώπιόν του «χρυσή» ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να δώσει τις λύσεις που όλοι επιθυμούν, και ότι αυτός αξίζει να είναι ο βασικός επιθετικός. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το συμβόλαιο του Ιρλανδού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ο ίδιος επιθυμεί να ανανεώσει με τους πρωταθλητές. Λογικό είναι τα παιχνίδια που ακολουθούν να αποτελέσουν κριτήριο, κατά πόσο θα συνεχίσει στον Αρχάγγελο και τη νέα περίοδο.Ο Πιέρος και οι άλλοι…Πέραν του Σέρινταν, υπάρχει και η επιλογή του Πιέρου Σωτηρίου. Ο νεαρός διεθνής επιθετικός τη φετινή περίοδο έχει αγωνιστεί σε οκτώ παιχνίδια, στα πέντε εκ των οποίων πήρε θέση στο αρχικό σχήμα. Ο Πιέρος Σωτηρίου πέτυχε τέσσερα γκολ σε 402 λεπτά συμμετοχής.

Βεβαίως, στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα. Όπως για παράδειγμα ο Ντε Βινσέντι, ο οποίος πέρσι είχε πετύχει 12 γκολ, από τον Ιανουάριο και μετά, ενώ φέτος ακόμα ψάχνει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα! Ομολογουμένως, ο Αργεντινός μεσοπεπιθετικός έχει απογοητεύσει φέτος με την παρουσία του, παρά το γεγονός ότι του έχει δοθεί αρκετός χρόνος. Ο Γιόστεν Φινκ, πάντως, εξακολουθεί να τον εμπιστεύεται, αφού θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου το… «ξέσπασμα» του Αργεντινού. Παρά το γεγονός ότι είναι αμυντικός, ο Ρίισε έχει πετύχει τέσσερα γκολ, αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος. Ο Νορβηγός με την τεράστια εμπειρία που κουβαλά και το συνεχές ανέβασμά του το τελευταίο διάστημα, αποτελεί πολύτιμη λύση στα χέρια του κ. Φινκ και μπορεί να προσφέρει αρκετές λύσεις, ακόμη και στο σκοράρισμα. Ακόμα και ο Στάθης Αλωνεύτης, που δείχνει ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και το τελευταίο διάστημα ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, μπορεί να προσφέρει στη συνέχεια πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα. Άλλωστε, ποιος είναι σε θέση να αμφισβητήσει την αξία ενός καθ’ όλα έτοιμου Αλωνεύτη;

Keywords
Τυχαία Θέματα