Με φόρα από το κύπελλο η ΕΘΑ

Κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ 72-65 και έσπασε το πλεονέκτημα της έδραςΤην εκπληκτική αγωνιστική της κατάσταση επιβεβαίωσε η ΕΘΑ, καθώς πέρασε νικηφόρα από το «Λευκόθεο», σπάζοντας με το «καλημέρα» την έδρα του ΑΠΟΕΛ, στην έναρξη της ημιτελικής φάσης των πλέι-οφ του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας στην καλαθόσφαιρα. Σε επεισοδιακό παιχνίδι, το οποίο διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες, οι πρόσφατα

κυπελλούχοι Κύπρου κέρδισαν με 65-72 τους φιναλίστ. Στο πρώτο πεντάλεπτο οι «γαλαζοκίτρινοι» προηγήθηκαν με 9-6, ενώ λίγο μετά χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ και ο Γουντς, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην ΕΘΑ να τρέξει σερί 0-8 και να προσπεράσει με 9-14 στο 7΄12΄΄. Η πρώτη περίοδος έληξε με 16-18.Με 19 πόντους του ασταμάτητου Μασάμπα η ΕΘΑ έφτασε στο +14 στο 17΄10΄΄ και έκλεισε το ημίχρονο με 44-34.Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, η οποία καθυστέρησε για 15 λεπτά να ξεκινήσει (για λόγους ασφαλείας), ο ΑΠΟΕΛ ψαλίδισε τη διαφορά και την έφτασε στο -2 με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου 49-51. Στην πρώτη επίθεση της τελευταίας περιόδου ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε (51-51, σερί 10-0), με την ΕΘΑ να αντιδρά, και πάλι με τους Μασάμπα και Τόμιτς (51-56, 32’04΄΄). Στο πεντάλεπτο ο ΑΠΟΕΛ μείωσε σε 58-61 και ακολούθως το παιχνίδι διακόπηκε για 25 λεπτά, αφού οι παίκτες της ΕΘΑ αποχώρησαν στα αποδυτήρια εξαιτίας ενός άδειου μπουκαλιού αναψυκτικού που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας προηγηθεί η τεχνική ποινή στον Ντέιβιντ Κάιλις, επειδή τράβηξε το πανό του ΑΠΟΕΛ και είχε λογομαχία με τον κόσμο.Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να μείωσε σε 63-64 στο 38΄12΄΄, όμως η ομάδα της Έγκωμης άντεξε και πήρε μία μεγάλη νίκη.Δεκάλεπτα: 16-18, 34-44, 49-51, 65-72.Για το... 1-0Στη μάχη των πλέι-οφ μπαίνουν απόψε (19:00) οι ομάδες της Πετρολίνα ΑΕΚ και του Κεραυνού. Στην κανονική περίοδο η ΑΕΚ κέρδισε και στους τρεις αγώνες τον Κεραυνό, κάτι που της δίνει το ψυχολογικό προβάδισμα, ωστόσο στα πλέι-οφ τα πάντα είναι διαφορετικά και όλα αρχίζουν από το μηδέν. Με την προσδοκία ότι θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με τους Μπρέζετς και Μπαπτίστ να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τους τραυματισμούς τους, ο Γιώργος Κετσελίδης περιμένει πως η Πετρολίνα ΑΕΚ θα παρουσιαστεί όπως πρέπει στον πρώτο ημιτελικό και θα κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της για 3η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του πρωταθλήματος.

Στον Κεραυνό υπάρχει πλήρης ανασύνταξη δυνάμεων και νέα αγωνιστική φιλοσοφία, με τον Παναγιώτη Γιανναρά να δίνει μεγάλη έμφαση τις τελευταίες ημέρες στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σωστά την Πετρολίνα ΑΕΚ οι καλαθοσφαιριστές του. Το μεγάλο πρόβλημα της αστάθειας του Κεραυνού στην κανονική περίοδο είναι το πώς δεν κατάφερε να φτιάξει το ιδανικό σύνολο, παρά το ότι διαθέτει εξαιρετικούς καλαθοσφαιριστές με ατομικά χαρίσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα