Αντικαθιστώνται οι παραιτηθέντες της ΕΔΕΚ Πάφου

Άρχισε η διαδικασία αντικατάστασης των μελών της ΕΔΕΚ, που έχουν υποβάλει παραίτηση.

Η Επαρχιακή Επιτροπή της ΕΔΕΚ συνήλθε χθες βράδυ σε συνεδρία στα γραφεία του κόμματος στην Πάφο, παρά τις προτροπές της ηγεσίας του κόμματος για τη σύγκληση επαρχιακής εκλογικής συνδιάσκεψης.

Στη συνεδρία έδωσαν το παρών τους τα 11 από τα 17 μέλη της Επιτροπής, ενώ άλλα δυο μέλη απουσίαζαν δικαιολογημένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της Επαρχιακής

Επιτροπής Γιώργος Νικάνδρου έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης όσων μελών έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους από επιλαχόντες.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην ΕΔΕΚ Πάφου κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής κατήγγειλε προσπάθεια εξοστρακισμού του από μέλη της ηγεσίας λόγω της διαφωνίας του με τη συνεδριακή απόφαση της ΕΔΕΚ για αποκήρυξη της διζωνικής, διακοινοτικής ομοσπονδίας.

Στα πλαίσια αυτά, όπως κατήγγειλε ο Γιώργος Νικάνδρου, μέλη της επαρχιακής επιτροπής παρακινήθηκαν ή εκβιάστηκαν να παραιτηθούν για να προκαλέσουν εκλογές για την ανάδειξη νέας γραμματείας.

Μετά τις καταγγελίες Νικάνδρου τέσσερα από τα δέκα μέλη που υπέγραψαν την αρχική επιστολή παραίτησης αναίρεσαν την απόφαση τους και παρευρέθηκαν χθες βράδυ στη συνεδρία της επιτροπής αξιώνοντας από την ηγεσία του κόμματος να συζητήσει με την τοπική επιτροπή και να λύσουν από κοινού τα προβλήματα που έχουν ανακύψει ενόψει μάλιστα κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και σοβαρών εξελίξεων στο εθνικό θέμα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα