Ανόρθωση: Ήρθαν και στρώνονται στη δουλειά οι Ολλανδοί

Στην Κύπρο βρίσκονται από χθες τόσο ο προπονητής της Ανόρθωσης Αντρέ Πάους, όσο και ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας Σταν Φαλξ, οι οποίοι θα ηγηθούν της φετινής προσπάθειας του Συλλόγου, να δημιουργηθεί ακόμη πιο ποιοτική και ανταγωνιστική ομάδα, με στόχο το βήμα παραπάνω, που οριοθετείται στην εξασφάλιση, τουλάχιστον, ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και αν είναι δυνατόν την κατάκτηση ενός τροπαίου. Οι δύο Ολλανδοί, εδώ και μέρες, βρίσκονται σε καθημερινή επαφή για τον προγραμματισμό της ομάδας και η συνύπαρξή

τους στην Κύπρο θα βάλει στην τελική ευθεία τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου, αφού ο χρόνος κυλάει και οδεύουμε προς την έναρξη της προετοιμασίας.

Παρουσιάζεται ο Φαλξ
Σήμερα στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του «Παπαδόπουλος», παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Χρίστου Πουλλαΐδη και του προπονητή της ομάδας Αντρέ Πάους, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού διευθυντή της Ανόρθωσης Σταν Φαλξ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διασαφηνιστεί καλύτερα το προφίλ του Ολλανδού, καθώς και η φιλοσοφία του πλάνου που έχει στο μυαλό του, για τη νέα ομάδα που θα κτιστεί. Είναι πασιφανές, ότι τόσο τον Φαλξ, όσο και τον Πάους, περιμένει αρκετή δουλειά, καθώς υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στο ρόστερ της «κυρίας» και ενώ πλησιάζει η 6η Ιουλίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η επίσημη πρώτη προπόνηση.

Οι εκκρεμότητες της «κυρίας»
Θυμίζουμε, ότι ανοικτό είναι το ζήτημα με τον Τζέισον Δημητρίου, το συμβόλαιο του οποίου έληξε και του έγινε πρόταση για μειωμένες απολαβές. Φαίνεται να υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, για συνέχιση της συνεργασίας τους και με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ο διεθνής αμυντικός θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Ανόρθωσης. Είναι ακόμη τα θέματα των Γκονσάλβες και Καμίνσκι. Για τον Αφρικανό επιθετικό είναι γνωστά τα δεδομένα και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις τελικές προθέσεις του ποδοσφαιριστή. Βεβαίως, οι Φαλξ και Πάους έχουν εξετάσει διάφορες περιπτώσεις επιθετικών, αφού με τον «Ίσμα» ή όχι θα αποκτηθεί σίγουρα ένας φορ-γκολτζής. Σε περίπτωση που ο Αφρικανός δεν επιστρέψει στην ομάδα, τότε θα γίνει και δεύτερη κίνηση γι' απόκτηση επιθετικού. Για το θέμα Καμίνσκι είναι επίσης γνωστά τα δεδομένα, αφού τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις της Άντερλεχτ. Ο Βέλγος τερματοφύλακας έδωσε κανονικά το παρών του στην πρώτη προπόνηση της ομάδας των Βρυξελλών και πλέον αναμένεται η τελική της απόφαση, το πιο πιθανό την ερχόμενη εβδομάδα. Εκκρεμούν, επίσης, τα ζητήματα με τους Βαλβέρδε και Γκαρσία, που έχουν τεθεί εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας και καταβάλλονται προσπάθειες για να εξευρεθεί η χρυσή τομή για λύση των συμβολαίων τους.

Προετοιμασία-φιλικά
Σήμερα θα γίνει, τελικά, γνωστό και επίσημα -μέσω ανακοίνωσης- το πρόγραμμα της προετοιμασίας της Ανόρθωσης, καθώς επίσης και τα φιλικά που θα δώσει η ομάδα. Σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες, η πρώτη συνάντηση των παικτών θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουλίου, για να γίνουν οι εργομετρικές εξετάσεις, ενώ η επίσημη πρώτη προπόνηση θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Ακολούθως η ομάδα θα μεταβεί στις Πλάτρες, ενώ το βασικό στάδιο προετοιμασίας της Ανόρθωσης θα γίνει στην Πολωνία, όπου θα πραγματοποιηθούν και τρία φιλικά παιχνίδια, δύο εκ των οποίων έγιναν ήδη γνωστά και είναι αρκετά δυνατά. Με την ΑΕΚ Αθηνών και την πρωταθλήτρια Πολωνίας Λεχ Ποζνάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα