Απεργούν οι εργαζομενοι σε CYTA και ΑΗΚ

Σε απεργιακά μέτρα κατέρχονται οι εργαζόμενοι σε CYTA και ΑΗΚ διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο αποκρατικοποιήσεων ζητώντας διασφάλιση των εργασιακών τους ωφελημάτων.

Οι συντεχνίες της CYTA, ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, θα πραγματοποιήσουν μονόωρη στάση εργασίας

στις 08.00, αντιδρώντας στην απόφαση της Κυβέρνησης για αποκρατικοποίηση του Οργανισμού. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην υπέργεια διάβαση της Λεωφόρου Λεμεσού στη Λευκωσία.

Δίωρη στάση εργασίας εξήγγειλαν για αύριο οι συντεχνίες της Αρχής Ηλεκτρισμού. Εξάλλου, από σήμερα τερματίζουν την αποκοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι δεν έχουν αποπληρώσει τους λογαριασμούς τους. Οι συντεχνίες της Αρχής Ηλεκτρισμού καταγγέλλουν ότι τα δύο νομοσχέδια, που ετοιμάστηκαν, οδηγούν στην αποδόμηση της Αρχής, με απώτερο στόχο την εκποίησή της.

Από σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου, το προσωπικό της ΑΗΚ εισέρχεται σε περίοδο μέτρων και θα ισχύουν τα ακόλουθα:

Το προσωπικό της ΑΗΚ δεν θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε εργασία εκτός εργάσιμων ωρών χωρίς την έγκριση της Απεργιακής Επιτροπής.Αυστηρός Περιορισμός του προσωπικού στην εκτέλεση των καθηκόντων του.Το προσωπικό της ΑΗΚ καθ' όλη τη περίοδο των μέτρωνδεν θα προβαίνει σε διακοπές στους οικιακούς καταναλωτές για απλήρωτους λογαριασμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα