ΑΠΟΕΛ: Ρόστερ έτοιμο για όλα!

Η πολυκοσμία σε όλες τις θέσεις προμηνύει έντονο συναγωνισμό, όπως ήταν και ο αρχικός στόχος του Γκουστάβο Μαντούκα.

Την δεύτερή τους ημέρα στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο «Mistral Hotel Sport» θα διανύσουν σήμερα τα μέλη της αποστολής του ΑΠΟΕΛ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Η προκαταρκτική δουλειά που αφορούσε την ενίσχυση από τον διευθυντή ποδοσφαίρου Γκουστάβο Μαντούκα έγινε και με το παραπάνω, και πλέον τη σκυτάλη παίρνει

ο Ντομίνγκος Πασιένσια, ο οποίος θα προσπαθήσει να βάλει το δικό του στίγμα στην ομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε σχέση με το ρόστερ της προηγούμενης περιόδου, έχουν αποχωρήσει οκτώ ποδοσφαιριστές (Χιώτης, Ρίισε, Χριστοφίδης, Κακά, Γκόμες, Λάνινγκ, Σέρινταν, Τζιμπούρ) και έχουν αποκτηθεί επτά (Τσόκο, Βάντερ, Κοτίνα, Στίλιτς, Λεάλ, Μακρίδης, Βεντούρα), ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόκτηση του Πιατκόφσκι.
Με μία πρώτη ματιά, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς την πληρότητα που υπάρχει σε όλες τις γραμμές, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει ακόμα μία θέση κενή, η οποία μπορεί να καλυφθεί, εάν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Ο Μαντούκα προσπάθησε και έφερε στον Αρχάγγελο παίκτες σε όλες τις γραμμές, ενώ υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να δώσουν λύσεις σε περισσότερες από μία θέσεις.
Αρχίζοντας από τη θέση του τερματοφύλακα, υπάρχουν τέσσερεις επιλογές. Ο νεοφερμένος Κοτίνα θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή στις άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας, ενώ οι Κίσσας και Τασουρής θα περιμένουν να αρπάξουν την ευκαιρία τους. Όταν όμως ο Πάρντο θα είναι απόλυτα έτοιμος, θα δώσει «μάχη» με τον Ισπανό για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις, οι Αμορίν, Καρλάο και το νέο μετεγγραφικό απόκτημα, ο Ισπανός Αστίθ Βεντούρα. Δεδομένου ότι ο Καρλάο θα χάσει μέρος της προετοιμασίας, λόγω του γάμου του, λογικά στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα αγωνιστούν Αμορίν και Βεντούρα.

Στο δεξί άκρο, την περίοδο που ολοκληρώθηκε, ο Μάριο Σέρτζιο τράβηξε μόνος του το κουπί. Φέτος ο Μαντούκα, θέλοντας από αποφύγει κάτι παρόμοιο, έφερε στον ΑΠΟΕΛ τον Τσόκο, ο οποίος θα δώσει «ανάσες» στον Πορτογάλο ακραίο αμυντικό.

Στο αριστερό άκρο δεν πραγματοποιήθηκε κάποια ενίσχυση και μετά την αποχώρηση του Ρίισε, το βάρος πέφτει στους ώμους των Μάριου Αντωνιάδη και Νικόλα Ιωάννου. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου των «γαλαζοκιτρίνων» θεωρεί ότι οι δύο μπορούν να τραβήξουν το κουπί.

Τα ίδια ισχύουν και στο αριστερό «φτερό», όπου υπάρχουν οι επιλογές των Εφραίμ, Αλεξάνδρου, Αλωνεύτη και Ναφίου.
Για το δεξί «φτερό» αποκτήθηκε ο Βάντερ, που είχε εξαιρετική χρονιά στην ΑΕΚ, ενώ υπάρχουν και οι επιλογές των Χαραλαμπίδη και του νεαρού Παπαφώτη.
Πολυκοσμία υπάρχει στο κέντρο, όπου τέσσερεις παίκτες διεκδικούν τις δύο θέσεις. Οι Μοράις, Βινίσιους, Αρτυματάς και ο Κωνσταντίνος Μακρίδης που επέστρεψε στον Αρχάγγελο μετά από επτά χρόνια, θα δώσουν τη δική τους «μάχη».

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το δίδυμο Ντε Βινσέντι, Στίλιτς, οι οποίοι αγωνίζονται πίσω από τον επιθετικό και οι οποίοι θα βάλουν δύσκολα στον Πορτογάλο τεχνικό.
Τέλος, για την επίθεση υπάρχουν οι επιλογές των Σωτηρίου, Λεάλ και του Πιατκόφσκι, με τους δύο τελευταίους, λογικά, να έχουν τον πρώτο λόγο.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νέο κανονισμό, θα πρέπει στην αρχική ενδεκάδα να υπάρχουν τουλάχιστον δύο Κύπριοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα