Ανάγκη περαιτέρω επεξεργασίας του Νομοσχεδίου για ΕΦ

Εδώ και 10 χρόνια αναμένονταν οι κανονισμοί για να μπορέσει η Εθνική Φρουρά να εκσυγχρονιστεί, να αρθεί η στασιμότητα στην ανέλιξη, αλλά και να ενισχυθεί η επιχειρησιακή κατάσταση.

Είναι αξιέπαινη η τόλμη αλλά και η μακρά και μεθοδική εργασία του Υπουργείου Άμυνας για τη σύνταξη του Νομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ενώ συνεχίστηκε η εξέταση του με πολύωρες συνεδρίες στη νυν Επιτροπή Άμυνας.

Το νομοσχέδιο που ψηφίσαμε σήμερα, σίγουρα

έχει σκοπό να εκσυγχρονίσει ένα πολύ σημαντικό σύστημα, που βάλτωσε και απορύθμισε τη λειτουργία της Ε.Φ. για πολλά χρόνια, με τη θέσπιση νέας διαδικασίας για ανανέωση της ιεραρχίας του στρατού.

Επειδή τα Μόνιμα Στελέχη της ΕΦ είναι,ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά ένα εθνικό κεφάλαιο, που σηκώνει στους ώμους του, με καρτερία ένα κομμάτι της Ασφάλειας της Πατρίδας, έχουμε υποχρέωση απέναντι τους να είμαστε δίκαιοι.

Δεν απεργούν, δε διαδηλώνουν, δεν αρθρογραφούν δεν τρέχουν στα ΜΜΕ και πρέπει να τους σεβαστούμε.

Πρέπει να κάνουμε πράξη εμείς που νομοθετούμε ότι τα μόνιμα στελέχη, όχι μόνο δικαιούνται, αλλά απαιτούν αθόρυβα να προάγονται στους βαθμούς και να εναλλάσσονται σε καθήκοντα στον νομικά καθορισμένο χρόνο και πάντοτε στη βάση των ουσιαστικών προσόντων τους.

Το Νομοσχέδιο που μελέτησα και κατέγραψα αντιτιθέμενες απόψεις, χρειάζεται κι άλλη επεξεργασία. Παρά το γεγονός ότι προσπαθήσαμε με την ψήφιση των νέων κανονισμών να αδικούνται όσο το δυνατό λιγότεροι, κάποιοι αδικούνται. Προσκρούσαμε σε πολλά θέματα στην αντίθετη άποψη της νομικής υπηρεσίας που ξεκαθάριζε ότι παρά τη βούληση της επιτροπής άμυνας , κάποιες αλλαγές θα κρίνονταν αντισυνταγματικές. Οφείλαμε να σεβαστούμε τις απόψεις τις νομικής υπηρεσίας για να μην καταρρεύσει το όλο εγχείρημα. Έχουμε όμως δεσμευτεί με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Άμυνας, να εργαστούμε σε διορθωτικές κινήσεις επί των κανονισμών, εφόσον αυτές θα κριθούν απαραίτητες και εφόσον κατά την εφαρμογή των κανονισμών παρατηρηθούν αδικίες και στρεβλώσεις

Όλοι νοιαζόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα που θα κατευνάσει τις ανησυχίες των μόνιμα υπηρετούντων αξιωματικών, που αποτελούν το πολύτιμο έμψυχο δυναμικό της ΕΦ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τις ανησυχίες τους, να στηρίζουμε τις προσπάθειες τους και να εργαζόμαστε συλλογικά και υπεύθυνα για να διατηρείται η ασφάλεια στο νησί.

Η Ελένη Σταύρου είναι βουλευτής του ΔΗΣΥ και Ειδική σε Θέματα Ασφαλείας και Μέσης Ανατολής

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα