Κομισιόν: Συνάντηση Ακιντζί-Γιούνκερ στις 7 Δεκεμβρίου

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 17:00 τοπική ώρα Βρυξελλών, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Ακιντζί - Γιούνκερ στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την πρόοδο των συζητήσεων για την επίλυση του Κυπριακού, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Το μήνυμα της Κομισιόν, η οποία παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις, σύμφωνα με τον Α.Βιντερστάιν, είναι πως καλωσορίζει την απόφαση

των ηγετών να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα να θέσουν και πάλι στο τραπέζι των διμερών συζητήσεων το εδαφικό. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις θα τεθούν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, οποίος νωρίτερα θα έχει προεδρεύσει της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του κολεγίου των επιτρόπων.

Aπό την πλευρά της η εκπρόσωπος της Ύπατης Εκπροσώπου Φεντερίκα Μογκερινι, δεν επιβεβαίωσε καμία συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος έχει να ταξιδέψει πολύ την επόμενη εβδομάδα και ως εκ τούτου δημοσίευσε στο επίσημο ημερολόγιο δραστηριοτήτων της Κομισιόν μόνο τις επιβεβαιωμένες συναντήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται εκτός Βρυξελλών και στο επίσημο ημερολόγιο της Κομισιόν δεν καταγράφεται καμία συνάντηση της με τον Μ. Ακιντζί, σε αντίθεση με την επιβεβαιωμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο Γιούνκερ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα