Πάφος: Οι παρόντες και οι απόντες του Δημ.Συμβουλίου

Από καμία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου τις περιόδους 2011- 2016 δεν έχουν απουσιάσει δύο μέλη του, ο Ανδρέας Χρυσάνθου και ο Βάσος Δημητρίου, σύμφωνα με τον κατάλογο απουσιών που δημοσιοποίησε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου στα πλαίσια της διαφάνειας που εφαρμόζει,αποφάσισε σε μια από τις τελευταίες του συνεδρίες να ικανοποιήσει το αίτημα του δημότη Πέτρου Μαύρου, υποψήφιου ΔΣ με το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών να δημοσιοποιήσει κατάλογο με τις απουσίες των μελών του σώματος τόσο από τις τακτικές όσο και από τις

έκτακτες συνεδρίες.

Τη συγκεκριμένη περίοδο πραγματοποιήθηκαν 125 συνεδρίες, 110 τακτικές και 15 έκτακτες. Στις 125 συνεδρίες ήταν πάντα παρόντες οι Βάσος Δημητρίου και Ανδρέας Χρυσάνθου.

Τις περισσότερες απουσίες είχαν ο Πόλυς Πολυδώρου του ΔΗΣΥ, που δεν επαναδιεκδικεί εκλογή με 43 απουσίες, ο Άριστος Αριστοτέλους με 40 απουσίες, που εξελέγη με το ΑΚΕΛ, αλλά τώρα διεκδικεί επανεκλογή με το ΔΗΚΟ, ο Στέλιος Λεριός του ΑΚΕΛ με 39 απουσίες, που δεν επαναδιεκδικεί εκλογή, ο Χρύσανθος Σαββίδης του ΔΗΚΟ με 37 απουσίες, που επίσης δεν επαναδιεκδικεί εκλογή, και ακολουθούν οι Χαράλαμπος Χατζηζηνοβίου του ΔΗΣΥ με 32 απουσίες, Νίκος Κόνικκος του ΔΗΚΟ με 32 απουσίες και Λάζαρος Ομήρου με 31 απουσίες.

Σε κάποιες από τις περιπτώσεις οι δημοτικοί σύμβουλοι απουσίαζαν δικαιολογημένα.

Ο Βάσος Δημητρίου είναι ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ, ενώ ο Ανδρέας Χρυσάνθου εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του ευρωπαϊκού κόμματος και αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκε. Στις δημαρχιακές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου ο κ. Χρυσάνθου, επαναδιεκδικεί επανεκλογή του με το συνδυασμό του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα