Αγώνα επιβίωσης δίνουν οι καταστηματάρχες στη Δ.αγορά Πάφου

Οι καταστηματάρχες της Δημοτικής αγοράς στην Πάφο δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Προσπαθούν, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους στους χαλεπούς αυτούς καιρούς και κάποιοι εξ αυτών με δάκρυα στα μάτια εξιστορούν το “γολγοθά” για την επιβίωση τους.

Oι δεκαπέντε καταστηματάρχες που βρίσκονται στην περιοχή δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πως προσπαθούν για το μεροκάματο, ωστόσο οι στιγμές που περνούν είναι δύσκολες.

Ο Φύτος Σέργη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών εντός της

Δημοτικής παραδοσιακής αγοράς, ο οποίος για πολλά χρόνια διατηρεί κατάστημα με είδη ένδυσης, είπε πως η κίνηση το χειμώνα είναι περιορισμένη .

Αναφερόμενος στα αιτήματα του Συνδέσμου του, ο κ. Σέργης, είπε πως αυτά έχουν να κάνουν με τη μείωση του ενοικίου των καταστημάτων. Ευχήθηκε όπως τα πράγματα αλλάξουν με το νέο χρόνο και έρθουν καλύτερες μέρες.

Η Κάλια Αργυρού διατηρεί κατάστημα σουβενίρ στη δημοτική αγορά με κεντήματα. Η κ. Αργυρού ανέφερε πως η κίνηση που σημειώθηκε ακόμη και τις ημέρες των γιορτών ήταν μειωμένη και η περιοχή ήταν έρημη τόσο επί της οδού Μακαρίου όσο και επί της Δημοτικής αγοράς.

Η Κανάρη Κυριακή διατηρεί κατάστημα με κοσμήματα στη Δημοτική αγορά. Είπε πως η κίνηση είναι πολύ περιορισμένη και ευχήθηκε όπως η κατάσταση διαφοροποιηθεί στο μέλλον με το Πάφος 2017.

Τα πράγματα, συνέχισε, “το χειμώνα είναι ακόμη δυσκολότερα και δεν περιμένουμε πολλά κέρδη. Πιστεύουμε ότι κόσμος έρχεται αρκετός στην Πάφο, ωστόσο δεν γνωρίζουν το κέντρο”, εκτίμησε .

Ο Αντώνης Αντωνίου διατηρεί κατάστημα σουβενίρ με είδη ασημικών. Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες με το κλείσιμο της δυτικής εισόδου της αγοράς. Είπε πως η Δημοτική αγορά διαθέτει τρεις εισόδους οι οποίες δεν λειτουργούν κανονικά. Πρόσθεσε πως παλεύει για την επιβίωση εδώ και δύο χρόνια.

Ανέφερε πως θα πρέπει να υιοθετηθεί μια πρακτική από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και από το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να προωθηθεί η αγορά ως τόπος έλξης όλων των τουριστών , ντόπιων και ξένων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα