Αυτό είναι το συστατικό που βοηθάει στην ανάπτυξη του μωρού

Το λίπος διαδραματίζει έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο στην θρέψη του μωρού: Η ανάπτυξη και η εξέλιξη απαιτούν ότι η ενέργεια και τα υλικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των δομών, είναι διαθέσιμα.

Το λίπος παρέχει τόσο, ενέργεια όσο και δομικά υλικά με τη μορφή λιπαρών οξέων. Με 9 kcal/g έχει το υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο και επομένως αποτελεί ιδανική παροχή θερμίδων. Τα λιπαρά οξέα εμπλέκονται στην ανάπτυξη των οργάνων και ιστών, ιδίως για τις κυτταρικές μεμβράνες, τις δομές του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, και είναι η πρώτη ύλη για την ανάπτυξη των ενδογενών συστημάτων

πληροφόρησης στον εγκέφαλο.

Για να αναπτύξουν καλή λειτουργικότητα, ο εγκέφαλος και τα νεύρα χρειάζονται λίπος. Το λίπος είναι επίσης το κύριο συστατικό του ιστού που προστατεύει τα εσωτερικά όργανα, και παρέχει τα δομικά στοιχεία για το υποδόριο λιπώδη ιστό. Όλα αυτά τα όργανα και οι δομές που χρειάζεται να έχουν ιδιαίτερα εντατική απόδοση κατά το πρώτο έτος της ζωής, π.χ. πρέπει να αναπτύξουν ειδικές δομές και λειτουργίες, και εξαρτώνται από τον επαρκή εφοδιασμό του μωρού με λίπος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα