Αυτή η «δίψα» είναι πολύ μεγάλη!

ΑΠΟΕΛ
Στον Αρχάγγελο ζουν και αναπνέουν για τον ιστορικό αγώνα της Πέμπτης με την Άντερλεχτ

Στον Αρχάγγελο έχουν αρχίσει πλέον να μετρούν αντίστροφα για τον ιστορικό αγώνα της Πέμπτης με την Άντερλεχτ. Είναι τόσο μεγάλη η «δίψα» όλων, για μια νέα υπέρβαση, που οτιδήποτε άλλο περνά σε δεύτερη μοίρα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πραγματικά ζουν και αναπνέουν για τον αγώνα με τους Βέλγους, αφού θέλουν να βάλουν γερές βάσεις ενόψει του επαναληπτικού.

Και

δικαίως το συγκεκριμένο παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως ιστορικό, αφού στην περίπτωση που ξεπεραστεί το εμπόδιο της Άντερλεχτ, τότε για πρώτη φορά κυπριακή ομάδα θα βρεθεί σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς το πώς αντιμετωπίζουν στον Αρχάγγελο την προσεχή αναμέτρηση-πρόκληση για την ομάδα τους.

Καλύτερες προϋποθέσεις, υπό τις περιστάσεις, δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν στον ΑΠΟΕΛ ενόψει Άντερλεχτ. Διότι η ομάδα προέρχεται από άλλη μια νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων», ενώ με την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής, είδαν την ψαλίδα από την δεύτερη θέση να ανοίγει στους τέσσερις βαθμούς. Με αυτά τα δεδομένα οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν θα παραταχθούν στο ΓΣΠ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Μιας και αναφερθήκαμε στο ΓΣΠ, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι το στάδιο της πρωτεύουσας θα ζήσει το βράδυ της Πέμπτης μεγάλες στιγμές. Όπως εξελίσσεται η προπώληση των εισιτηρίων, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ολοκληρωτικό sold out, κάτι που μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί σε Ανατολική, Δυτική και Νότια κερκίδα.

Έχουν απομείνει εισιτήρια μόνο στη Βόρεια κερκίδα, τα οποία μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα αναμένεται να γίνουν και αυτά «καπνός». Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι την Πέμπτη θα υπάρξει νέο φετινό ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων σε ευρωπαϊκό παιχνίδι στο ΓΣΠ.

Ετοιμάζει αλλαγές
Στον Αρχάγγελο ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει αρχίσει να προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές του για το τι θα συναντήσουν το βράδυ της Πέμπτης. Για να φτάσει μέχρι τους «16» η Άντερλεχτ, σημαίνει ότι είναι μια υπολογίσιμη ομάδα, που χρήζει σεβασμού.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποτελεί φόβητρο για τους «γαλαζοκίτρινους» και το σίγουρο είναι ότι δεν είναι Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Δανός τεχνικός έχει δει τους Βέλγους, έχει εντοπίσει τα δυνατά και αδύνατά τους σημεία, τα οποία έχει μεταφέρει με κάθε λεπτομέρεια στους παίκτες του.

Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μπερτόλιο και Βινίσιους, ο τιμωρημένος Πιέρος Σωτηρίου, καθώς επίσης και ο Κάνιας, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Με αυτά τα δεδομένα, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιους θα εμπιστευθεί ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, κόντρα στην Άντερλεχτ. Ο Γιαμπερέ προβληματίζει με τα συχνά λάθη στα οποία υποπίπτει, με αποκορύφωμα το τελευταίο στο ντέρμπι με την Ομόνοια, το οποίο δεν αποκλείεται να του στερήσει τη θέση στο αρχικό σχήμα, με τον Αστίθ να παίρνει τη θέση δίπλα στον Μερκή στο κέντρο της άμυνας.

Από τη στιγμή που ο Βινίσιους είναι εκτός, ο Κάνιας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Εμπεσίλιο είναι ακόμα πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, αυτόματα αυξάνονται οι πιθανότητες να δούμε τον Αρτυματά ως παρτενέρ του Μοράις στο κέντρο.

Στα άκρα της επίθεσης Γιαννιώτας και Εφραίμ έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ στην κορυφή λογικά θα βρίσκονται οι Ντε Καμάργκο και Μπαράλ. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις, αφού ο Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια και οι Μιλάνοφ και Ιωάννου στα άκρα της άμυνας.

Με προβλήματα οι Βέλγοι
Οι Βέλγοι θα έρθουν στο ΓΣΠ έχοντας κάποια προβλήματα. Δεν υπολογίζεται ο 27χρονος Σενεγαλέζος Κάρα Μπόντζι, ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του αριστερού αμυντικού Ιβάν Ομπράντοβιτς, ο οποίος αποχώρησε στο τελευταίο παιχνίδι με τη Μέχελεν, με πρόβλημα στον αστράγαλο. Πάντως, τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως είναι πολύ δύσκολο να προλάβει τον αγώνα του ΓΣΠ.

Σε δηλώσεις του σε τοπική ιστοσελίδα, ο Αλγερινός μέσος της Άντερλεχτ, Σοφιάν Χάνι, τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τον αγώνα στο ΓΣΠ.

«Στο Γιουρόπα Λιγκ παίζουμε κόντρα σε πολύ δυνατές ομάδες και τώρα έχουμε τον ΑΠΟΕΛ. Θα πρέπει να ξεχάσουμε τον αγώνα με τη Μέχελεν και να σιγουρευτούμε πως θα είμαστε πανέτοιμοι ενόψει του αγώνα της Πέμπτης, για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα