Συνάντηση Νικόλα-Λιλλήκα με θέμα τις προεδρικές εκλογές

Συνάντηση θα έχουν το απόγευμα οι Πρόεδροι του ΔΗΚΟ και της Συμμαχίας Πολιτών, Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας, με αποκλειστικό θέμα τις προεδρικές εκλογές. Τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Λιλλήκας.

Εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης της Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών για διενέργεια επαφών και διαβουλεύσεων με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, και ιδιαίτερα τις δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου, πριν από τη Σύνοδο της Ανώτατης Συγκλήτου,

η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή και αναμένεται να λάβει απόφαση για στήριξη στις προεδρικές εκλογές της υποψηφιότητας του Προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Λιλλήκα.

Στο πλαίσιο των επαφών, η Συμμαχία είχε, ήδη, συναντήσεις με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους και τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη. Αναμένει, εξάλλου, απάντηση και από την ΕΔΕΚ για καθορισμό συνάντησης με τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε σήμερα ότι κακώς ο κ. Λιλλήκας προανήγγειλε την υποψηφιότητά του, κίνηση, η οποία όπως είπε, δυναμιτίζει την προσπάθεια.

Χθες ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε πως ο ενδιάμεσος χώρος θα πρέπει να πορευθεί στις προεδρικές εκλογές του 2018 με μια υποψηφιότητα, η οποία θα μπορεί να νικήσει τους υποψήφιους του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.

Το ΔΗΚΟ διαμηνύει ότι είναι συνεπές και αφοσιωμένο στην ανάγκη και τον στόχο συνεργασίας του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας Πολιτών, του Κινήματος Αλληλεγγύη και του Κινήματος Οικολόγων στις προεδρικές εκλογές, με στόχο να προτείνουν την εναλλακτική πρόταση, η οποία θα βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα, που τον οδήγησαν οι κύριοι Χριστόφιας- Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ.

Νικηφόρα χαρακτήρισε χθες τη δική του υποψηφιότητα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα